10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePatru candidaţi pentru funcţia de procuror general al României

Patru candidaţi pentru funcţia de procuror general al României

Până la această oră, s-au înscris pentru funcţia de procuror general al României patru candidaţi. Primul care şi-a depus candidatura a fost actualul procuror general Augustin Lazăr, urma de procurorul Marian Drilea, care a instrumentat dosarul „Motorina”, în care Sorin Blejnar a fost achitat în primă instanță.
Fostul şef al DIICOT Daniel Horodniceanu şi-a depus candidatura pentru funcţia de procuror general al României. Horodniceanu a declarat pentru AGERPRES că a trimis documentele prin curier la Ministerul Justiţiei. El a candidat pentru al doilea mandat la şefia DIICOT şi a fost respins de ministrul Tudorel Toader. Totodată, Daniel Horodniceanu candidează şi pentru funcţia de procuror european din partea României.
Tot joi, şi-a depus candidatura pentru şefia Parchetului General şi Gabriela Scutea, care a fost adjunctul Laurei Codruţa Kovesi în vremea când aceasta era procuror general.
Candidaţii urmează să susţină pe 3 şi 4 aprilie interviurile cu ministrul Justiţiei. Rezultatele selecţiei vor fi anunţate public pe data de 5 aprilie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS