20.9 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSanador i-a suspendat pe cei şase medici din cauza cărora un copil de 2 ani a murit

Sanador i-a suspendat pe cei şase medici din cauza cărora un copil de 2 ani a murit

Spitalul Sanador a anunţat, marţi, că i-a suspendat pe cei şase medici din cauza cărora un copil de 2 ani a murit, potrivit Agerpres. Anunţul vine pe fondul unui val de reacţii negative ale opiniei puiblice, după ce Colegiul Medicilor a stabilit, luni, sancţiuni simbolice pentru toţi cei implicaţi.

Reprezentanții Spitalul Clinic Sanador anunță că au reziliat imediat după decesul copilului contractele de colaborare cu medicii din echipa operatorie principală.

La 6 luni de la moartea lui Ștefan, un băiețel care nu împlinise nici măcar doi ani, Comisia de disciplină a Colegiului Medicilor a stabilit că, în urma unei cercetări interne, medicii de la Sanador care l-au operat pe bebeluş au greşit.

Colegiul Medicilor a constatat că nu a existat o continuitate a activităţii medicale a doctorilor de gardă, prin urmare post-operator băieţelul nu a fost supravegheat suficient de mult şi monitorizarea parametrilor vitali a fost insuficientă. Prin urmare, decesul ar fi putut fi evitat dacă medicii îl monitorizau mult mai atent.

Cu toate acestea, medicii vinovați au primit una dintre cele mai ușoare sancțiuni. vot de blam. Asta inseamnă că pe o perioadă de 6 luni nu vor putea avansa in cariera. Părinții copilului mort sunt șocați de decizie și spun că o vor contesta, pentru că li se pare nu numai nedrept, să dai unor medici care prin neglijenţă au contribuit la moartea unui copil aceeaşi pedeapsă pe care o dai şi unor medici care se ceartă, de exemplu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS