22.3 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateRCS-RDS modifică grila de programe și renunță la opt posturi de știri regionale

RCS-RDS modifică grila de programe și renunță la opt posturi de știri regionale

Digi | RCS-RDS a luat această decizie ca urmare a consultării preferințelor clienților. Prin urmare, trustul a cerut Consiliului Național al Audiovizualului (CNA) retragerea licențelor regionale Digi 24. Acesta avea opt licențe regionale în Brașov, Constanța, Cluj-Napoca, Craiova, Galați, Iași, Oradea și Timișoara, pe care le primise de la CNA în februarie 2012.

Conform Paginii de Media, cele opt posturi regionale își vor încheia emisia de pe 27 martie.

Digi | RCS-RDS renunță la posturile Digi 24 regionale

Digi | RCS-RDS a înaintat cererea de retragere a licențelor din luna februarie 2019. De asemenea, trustul a încheiat și colaborarea cu mai mulți reporteri și jurnaliști ai companie. „Digi | RCS & RDS va derula, începând cu luna februarie, un proiect de eficientizare a activităților din trustul media (în special în televiziune), constând în extinderea rețelei de corespondenți locali din țară și în consolidarea redacției centrale a postului Digi 24”, arată trustul într-un comunicat.

„Totodată, pentru a optimiza utilizarea resurselor în divizia media, compania va demara procedurile privind renunțarea la licențele audiovizuale ale studiourilor regionale și va crește nivelul de dotare a echipelor de corespondenți. În ultimii ani, piața media și comportamentul de consum al publicului telespectator s-au modificat semnificativ, o parte din public migrând spre conținuturile difuzate online sau multi-platformă.”

Digi | RCS-RDS: cât a crescut prețul la cablu TV

Digi a mărit și tarifele abonamentelor.

Digi TV cablu analogic costă 26 de lei, Digi TV cablu digital ajunge la 30 de lei, iar digital special costă 31 de lei. Digi TV Satelit Popular costă 17 lei, abonamentul baza ajunge la 25 de lei și baza special la 26 de lei.

Extraopțiunile digi cablu și satelit vor crește și ele. Pentru canalul Film Now trebuie să dai trei lei, pentru HBO 13 lei pe lună, pentru canalele pentru adulți un leu și pentru MaxPack vei da 15 lei.

De asemenea, Digi 4K pe cablu va costa cinci lei, iar pachetul Maghiar pe satelit va costa un leu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS