17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePentagonul a autorizat un miliard de dolari pentru zidul de la graniţa Statelor Unite cu Mexic

Pentagonul a autorizat un miliard de dolari pentru zidul de la graniţa Statelor Unite cu Mexic

Pentagonul a autorizat un miliard de dolari pentru consolidarea securităţii la frontiera Statelor Unite cu Mexic, a declarat Patrick Shanahan, secretarul american interimar al Apărării, relatează site-ul agenţiei Dpa, citat de Mediafax.

Bugetul va fi alocat construirii unui zid pe o lungime de aproximativ 92 de kilometri lăţime şi 5,5 metri înălţime, în apropierea localităţii El Paso din statul Texas.

Potrivit unui comunicat, Pentagonul a anunţat că decizia a fost luată în urma „declaraţiei de urgenţă naţională din 15 februarie, privind frontiera de sud a Statelor Unite”. Scopul este acela de a împiedica traficul de droguri din Mexic în SUA.

După săptămâni de dezbateri, republicanii şi democraţii au ajuns la un compromis privind alocarea a 5,7 miliarde de dolari construirii zidului.

Fiind un buget mai mic decât cel cerut de preşedintele Donald Trump, acesta a declanşat o declaraţie de urgenţă naţională, care îi permite să obţină bani pentru construirea zidului de la Pentagon.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS