Acasă Actualitate Pentagonul a autorizat un miliard de dolari pentru zidul de la graniţa...

Pentagonul a autorizat un miliard de dolari pentru zidul de la graniţa Statelor Unite cu Mexic

-

Pentagonul a autorizat un miliard de dolari pentru consolidarea securităţii la frontiera Statelor Unite cu Mexic, a declarat Patrick Shanahan, secretarul american interimar al Apărării, relatează site-ul agenţiei Dpa, citat de Mediafax.

Bugetul va fi alocat construirii unui zid pe o lungime de aproximativ 92 de kilometri lăţime şi 5,5 metri înălţime, în apropierea localităţii El Paso din statul Texas.

Potrivit unui comunicat, Pentagonul a anunţat că decizia a fost luată în urma „declaraţiei de urgenţă naţională din 15 februarie, privind frontiera de sud a Statelor Unite”. Scopul este acela de a împiedica traficul de droguri din Mexic în SUA.

După săptămâni de dezbateri, republicanii şi democraţii au ajuns la un compromis privind alocarea a 5,7 miliarde de dolari construirii zidului.

Fiind un buget mai mic decât cel cerut de preşedintele Donald Trump, acesta a declanşat o declaraţie de urgenţă naţională, care îi permite să obţină bani pentru construirea zidului de la Pentagon.

ȘTIRI VIDEO GdS

Horoscop

Berbec Relaţiile cu străinătatea se pot solda cu afaceri bănoase, mai ales dacă i-aţi cunoscut pe parteneri prin prietenii dumneavoastră. Sănătatea este...

Bancul zilei

Un afacerist merge, într-o seară, într-un bar. Agaţă o tipă şi merge cu ea într-un motel. De dimineaţă, înainte să plece, îi...

Orașul Tismana va beneficia de o rețea de gaze naturale

Primăria orașului Tismana a semnat contractul pentru introducerea rețelei de gaze în localitate. Licitația publică pentru desemnarea distribuitorului de gaze naturale pe...