10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateInundaţii catastrofale în Iran. Mulţi dintre cei înghiţiţi de ape încercau să filmeze cu telefonul şuvoaiele

Inundaţii catastrofale în Iran. Mulţi dintre cei înghiţiţi de ape încercau să filmeze cu telefonul şuvoaiele

Stare de calamitate în Iran, acolo unde inundațiile au făcut pagube uriașe și au luat cel puțin 19 vieți. Inundațiile din sudul Iranului au ucis cel puțin 19 persoane și au fost rănite peste 100 de oameni, potrivit autorităților locale citate de BBC.
Imagini dramatice apărute în mass-media au surprins șuvoiae uriașe de noroi care distrug totul în cale în orașul Shiraz, acolo unde au fost înregistrate cele mai multe decese.
În imagini se văd oameni care se cațără cu disperare pe stâlpi sau încearcă să nu cadă de pe mașinile duse de torenți.
Sute de clădiri au fost distruse în urma dezastrului natural. Nenorocirea a avut loc în timpul sărbătorilor de Noul An persan când multe clădiri guvernamentale au fost închise. Revărsările de ape s-au produs după ploi torenţiale nemaîntâlnite în ultimele decenii. Potrivit presei iraniene, cei mai mulţi dintre cei înghiţiţi de ape încercau să filmeze cu telefonul şuvoaiele. Inundaţiile au pornit din nordul ţării, unde a plouat non-stop două zile. Zeci de mii de case au fost parţial distruse.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS