Acasă Actualitate Discuțiile cu ONG-urile s-au încheiat: Iohannis e dispus sa facă referendum

Discuțiile cu ONG-urile s-au încheiat: Iohannis e dispus sa facă referendum

-

Președintele Klaus Iohannis a început consultările pentru referendumul pe justiție! Timp de o oră, șeful statului a discutat cu reprezentanții mai multor ONG-uri. Miercuri urmează ca președintele să aibă consultări cu asociații de magistrați.Reprezentanții ONG-urilor au afirmat, după consultările cu Klaus Iohannis, că președintele este dispus să organizeze referendumul pe justiție pe 26 mai, atunci când au loc și alegerileAceștia au precizat că 80% din reprezentanții societății civile prezenți la întâlnire sunt de acord cu acest referendum pe justiție.

”Am propus trei întrebări, însă nu le-am discutat azi. Nu a fost o întâlnire în care să dezbatem forma întrebării. Cele trei întrebări propuse privesc înăsprirea legislației penale, a doua fără penali și a treia privește metodologia de legiferare”, a precizat un alt reprezentat al ONG-urilor.

Asociațiile civive au mai spus că ele vor demera campanii ca lumea să participe la referendum.

La consultările de la Cotroceni au participat: Funky Citizens, Expert Forum, Centrul de Resurse Juridica, Inițiativa România, Asociația Decembrie 89, FreedomHouse România, Centrul Român de Politici Europene, Asociația Pro Democrația, Centrul pentru Inovare Publică, Geeks for democracy, Rezistența, Vă Vedem din Sibiu, Curaj înainte, Umbrela Anticorupție Cluj-Napoca, VeDem Just, Active Watch, Consiliul Tineretului din România, Grupul pentru Dialog Social, Corpuția Ucide.

 

,,Doar așa românii pot arăta că nu mai sunt de acord cu felul în care PSD strică legile justiţiei, își bate joc de ţară, își bate joc de români”, a spus președintele.

Șeful statului a spus că își dorește un referendum bine organizat, bine gândit, în parteneriat cu societatea civilă și cu partidele politice de bună-credință. Consultările vor continua și mâine cu magistratii, si potrivit unor surse, si cu PNL.

ȘTIRI VIDEO GdS

LIVEVIDEO Dezbaterea președintelui Iohannis cu jurnaliști și politologi

Dezbaterea anunțată de Klaus Iohannis, înaintea turului doi al alegerilor prezidențiale, începe la ora 19.00, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare, fiind organizată...