Acasă Actualitate Astăzi este Ziua Internaţională a Luptei împotriva Epilepsiei

Astăzi este Ziua Internaţională a Luptei împotriva Epilepsiei

-

Palatul Victoria va fi iluminat în culoarea mov în această seară, între orele 19.00 și 24.00, pentru a marca Ziua Internaţională a Luptei împotriva Epilepsiei, cunoscută și sub numele de Purple Day.

Guvernul României își arată și astfel solidaritatea față de pacienții care suferă de această afecțiune, gest simbol complementar măsurilor luate de Executiv pentru asigurarea tratamentului adecvat oamenilor cu această suferință.

Începând cu acest an, prin buget au fost alocate fondurile necesare pentru   dezvoltarea programul dedicat diagnosticului și tratamentului epilepsiei rezistente la tratamentul medicamentos. Astfel, pacienții români cu această suferință pot beneficia de cele mai noi metode de terapie dezvoltate pe plan mondial.

Ziua Internaţională a Luptei împotriva Epilepsiei este marcată în fiecare an în data de 26 martie.

Mariana BUTNARIU
Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.