10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrognoza meteo pentru următoarele două săptămâni în Oltenia şi la munte

Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni în Oltenia şi la munte

Administraţia Naţională de Meteorologie a transmis estimarea evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 25 martie – 7 aprilie. Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

În Oltenia, în prima zi vremea va fi deosebit de caldă pentru această dată, cu o medie a maximelor în jurul a 21 grade. Ulterior se va răci accentuat, astfel că în perioada 26 – 29 martie maximele se vor situa ușor sub normalul termic caracteristic pentru ultima decadă de martie, respectiv, o medie regionala de 11…12 grade. Ulterior, chiar dacă vor mai fi unele variații, tendința generală va fi de încălzire ușoară, astfel că media valorilor maxime va ajunge la 14…16 grade. Media temperaturilor minime va fi de 2…4 grade în primele zile, apoi va scădea semnificativ, iar în 28 și 29 martie se va ajunge la minime ușor negative de -2…0 grade. După aceste nopți reci, media valorilor minime va crește ușor, la valori de 3…4 grade. Temporar se vor semnala precipitații în 26 martie. Ulterior, doar trecător și pe arii restrânse vor mai fi precipitații slabe, cu o probabilitate mai ridicată după 3 aprilie.

La munte, vremea va deveni rece în perioada 26 – 29 martie, în medie cu valori maxime de numai -2…0 grade și minime de -7…-4 grade, chiar mai scăzute în 28 martie când la nivelul întregului spațiu montan se va înregistra o medie a acestora de -10 grade. Pentru a doua săptămână de prognoză sunt estimate temperaturi în creștere ușoară, respectiv medii ale valorilor maxime ce vor atinge 3…4 grade. O evoluție asemănătoare se va înregistra și pentru valorile minime de temperatură, astfel că, de la o medie de -6…-4 grade, până la finalul intervalului se va ajunge la -2…0 grade. Temporar se vor semnala precipitații slabe cantitativ în 25 și 26 martie și trecător în perioada 28 – 30 martie. În a doua săptămână, precipitațiile își vor face apariția, cel mai probabil, după 3 aprilie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS