16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateComisarul UE Pierre Moscovici: Marea Britanie încă mai poate să evite un Brexit fără acord

Comisarul UE Pierre Moscovici: Marea Britanie încă mai poate să evite un Brexit fără acord

Comisarul UE pentru politici economice şi fiscale, Pierre Moscovici, a declarat luni că el crede că Marea Britanie nu va părăsi Uniunea Europeană fără un acord, relatează Reuters, citat de Mediafax.

„Convingerea mea este că putem evita un Brexit fără acord şi cred că vom evita acest lucru”, a spus Moscovici pentru postul de radio RTL.

Liderii UE i-au acordat premierului Theresa May o ultimă şansă la o întâlnire care a avut loc vineri pentru a asigura că Marea Britanie se va retrage din bloc într-o manieră ordonată, dar partidul ei şi parlamentul britanic rămân în continuare divizate în privinţa acordului Brexit negociat de premierul britanic şi liderii europeni.

Între timp ;ucrurile s-au complicat întrucât sute de mii de oameni care se opun retragerii Marii Britanii din Uniunea Europeană s-au adunat sâmbătă pentru a mărşălui prin centrul Londrei, cerând un nou referendum.

După trei ani de dezbateri, încă nu se ştie cum, când sau chiar dacă Brexitul se va întâmpla, pe măsură ce Theresa May încearcă să găsească o ieşire din cea mai gravă criză politică din ultimii zeci de ani din Marea Britanie.

De asemenea, o petiţie publicată pe site-ul Parlamentului britanic împotriva ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană adună din ce în ce mai multe semnături, depăşind cinci milioane de semnături în câteva zile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS