Acasă Actualitate Ministrul Educației: Rezultatele la simularea Evaluării Naționale 2019 reprezintă un „semnal de...

Ministrul Educației: Rezultatele la simularea Evaluării Naționale 2019 reprezintă un „semnal de alarmă”

-

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, spune că rezultatele la simularea Evaluării Naționale 2019 reprezintă un „semnal de alarmă”, puțin peste jumătate dintre elevi obținând note de peste 5.

„Nu aş putea să spun că sunt mulţumitoare rezultatele, dacă acestea ar fi fost rezultatele de examen la evaluare clasa a VIII-a, au promovat 52%. Mi se pare că e nemulţumitor, au promovat adică au luat note mai mari de 5. Rezultatele de la evaluarea de la a VIII-a au fost teribil de nemulţumitoare, e un semnal de alarmă pe care nu vreau să-l țin ascuns, ci să vorbim public ca să remediem lacunele”, a declarat Andronescu pentru Digi 24. Ministrul a mai spus că și în cazul elevilor de clasa a VII-a rezultatele la simularea aevaluării 2019 sunt nemulțumitoare, chiar dacă 60% au luat peste 5, notele fiind, de fapt, între 5 și 7.

Potrivit Ecterinei Andronescu, rezultatele au fost mai bune la română, decât la matematică, unde doar 36% dintre elevi au luat note peste 5 la simularea evaluării naționale 2019.

„Strigătul meu e o rugăciune către profesorii de matematică, să încerce prin cursurile remediale completeze lacunele elevilor”, a spus ministrul.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

Primar condamnat pentru fraudarea fondurilor UE

Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au hotărât să-l condamne cu suspendare pe primarul comunei mehedinţene Devesel. În acelaşi dosar a fost condamnat, tot cu suspendare, şi şoferul primăriei. Cei doi inculpaţi au fost acuzaţi de fraudarea fondurilor APIA cu aproape un milion de lei.

Cum pot evita firmele să intre în vizorul Fiscului

„Riscul de evaziune“ este un indicator pe care îl calculează ANAF pentru toate firmele. Cu cât o firmă are riscul de evaziune mai mare, cu atât creşte probabilitatea de a fi verificată de Fisc. Iată care sunt paşii de urmat pentru a evita un control fiscal iminent.

Conferința Științifică Internațională „Stat și Societate în Europa“ Ediția a XII-a

Joi, 24 octombrie 2019, Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman“ deschide lucrările celei de-a douăsprezecea ediții a Conferinței Științifice Internaționale „Stat și Societate...