Ministrul Educației: Rezultatele la simularea Evaluării Naționale 2019 reprezintă un „semnal de alarmă”

Autori


Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, spune că rezultatele la simularea Evaluării Naționale 2019 reprezintă un „semnal de alarmă”, puțin peste jumătate dintre elevi obținând note de peste 5.

„Nu aş putea să spun că sunt mulţumitoare rezultatele, dacă acestea ar fi fost rezultatele de examen la evaluare clasa a VIII-a, au promovat 52%. Mi se pare că e nemulţumitor, au promovat adică au luat note mai mari de 5. Rezultatele de la evaluarea de la a VIII-a au fost teribil de nemulţumitoare, e un semnal de alarmă pe care nu vreau să-l țin ascuns, ci să vorbim public ca să remediem lacunele”, a declarat Andronescu pentru Digi 24. Ministrul a mai spus că și în cazul elevilor de clasa a VII-a rezultatele la simularea aevaluării 2019 sunt nemulțumitoare, chiar dacă 60% au luat peste 5, notele fiind, de fapt, între 5 și 7.

Potrivit Ecterinei Andronescu, rezultatele au fost mai bune la română, decât la matematică, unde doar 36% dintre elevi au luat note peste 5 la simularea evaluării naționale 2019.


„Strigătul meu e o rugăciune către profesorii de matematică, să încerce prin cursurile remediale completeze lacunele elevilor”, a spus ministrul.

 


Comenteaza acum

Alte stiri

5 aprilie 2019

PE lansează un website dedicat rezultatelor alegerilor europene

Acest nou website dinamic conține toate rezultatele alegerilor europene trecute și actuale, și este acum disponibil în toate limbile oficiale ale UE. rezultate-alegeri.eu va fi actualizat în timp real în noaptea alegerilor cu rezultate de ...

Sumarul ediției de sâmbătă, 23 martie 2019

Top