14.7 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUniunea Europeană: Amânare Brexit până la 12 aprilie

Uniunea Europeană: Amânare Brexit până la 12 aprilie

Președintele Consiliului European, Donald Tusk, a anunțat că statele membre ale Uniunii au hotărît – în mod unanim – cum să răspundă cererii Marii Britanii de amînare a Brexitului. Donald Tusk s-a întîlnit apoi cu premierul Regatului, Theresa May.
Potrivit BBC, Consiliul European e de acord cu o amînare a datei Brexitului pînă pe 22 mai, atît timp cît acordul privind retragerea Marii Britanii e aprobat – săptămîna viitoare – de Camera Comunelor.
Deputații britanici au respins deja, în două rînduri, acordul negociat de Theresa May cu Uniunea Europeană.
E incert, în momentul de față, dacă un al treilea vot poate să aibă loc atît de curînd. E, de asemenea, improbabil ca acordul actual să fie acceptat de deputații britanici.
Drept urmare, dacă documentul nu va fi ratificat de Parlamentul de la Londra, Consiliul European e de acord cu o amânare pînă la 12 aprilie, în așteptarea unor propuneri concrete din partea Regatului Unit.
În cazul în care Marea Britanie va lua parte la alegerile europarlamentare de la sfîrșitul lunii mai, există posibilitatea unei a doua amînări, de cîteva luni.
Viitorul Uniunii Europene după Brexit va fi tema principală a dezbaterilor organizate la summitul european din Sibiu, de pe 9 mai.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS