16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIohannis cheamă la consultări societatea civilă cu privire la organizarea unui referendum pe justiţie

Iohannis cheamă la consultări societatea civilă cu privire la organizarea unui referendum pe justiţie

Preşedintele Klaus Iohannis a convocat, pentru marţi, la Cotroceni, consultări cu reprezentanţii societăţii civile cu privire la oportunitatea organizării unui referendum pe justiţie. Anunţul a fost făcut de Elena Calistru, membru al organizaţiei Funky Citizens, scrie Mediafax.

„Am primit (şi acceptat) o invitaţie de a participa la consultările Preşedintelui cu o parte din organizaţiile din societatea civilă cu privire la oportunitatea organizării unui referendum pe justiţie. Se întâmplă marţi, la Cotroceni. Aşa că am nevoie de inteligenţa voastră colectivă – voi cum simţiţi acest posibil referendum deodată cu europarlamentarele? Strică, ajută? Cum ar trebui să sune întrebarea?”, a scris, vineri, pe Facebook, Elena Calistru, reprezentanta organizaţiei Funky Citizens.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat săptămâna aceasta că este ”aproape hotărât” să organizeze un referendum pe data de 26 mai, când vor avea loc alegerile europarlamentare, şi alături de echipa de la Cotroceni lucrează foarte intens la acest lucru. Şeful statului a mai spus că îşi doreşte ca poporul român „să spună clar dacă tolerează corupţia sau dacă trebuie să tragem linia şi să spunem atât”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS