22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateO petiție pentru renunțarea la Brexit a strâns peste un milion de semnături în 24 de ore

O petiție pentru renunțarea la Brexit a strâns peste un milion de semnături în 24 de ore

O petiție pentru revocarea Articolului 50 și pentru rămânerea Marii Britanii în Uniunea Europeană a strâns peste un milion de semnături în mai puțin de 24 de ore, informează Mediafax citând Euronews.

Petiția a fost postată pe site-ul Parlamentului britanic.

„Guvernul a susținut în mod repetat că ieșirea din Uniunea Europeană este voința poporului. Trebuie să oprim această idee dovedind nivelul ridicat de susținere pentru rămânerea în UE. Un (nou) referendum s-ar putea să nu aibă loc, deci votați acum”, au postat inițiatorii petiției.
Petițiile care sunt semnate de mai mult de 100.000 de persoane sunt automat luate în considerare pentru a fi dezbătute de parlamentari. Petiția a fost postată miercuri și a strâns 100.000 de semnături în primele două ore. Inițiativa a avut un asemenea succes încât pagina de petiții a site-ului Parlamentului de la Londra nu a fost funcțională pentru câteva ore joi.

Mai multe vedete au anunțat că au semnat această petiție și și-au încurajat fanii să semneze și ei. Printre cei care au aderat la inițiativă se numără actorii Hugh Grant și David Mitchell.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS