12.6 C
Craiova
duminică, 22 septembrie, 2019
Acasă Actualitate Cel puţin 71 de persoane au murit în urma scufundării unui feribot...

Cel puţin 71 de persoane au murit în urma scufundării unui feribot în Irak

-

Cel puţin 71 de persoane, inclusiv femei şi copii, au murit în urma scufundării unui feribot în râul Tigru, în apropiere de oraşul Mosul din Irak, relatează BBC şi Al-Jazeeram, citate de Mediafax.

”Cel puţin 40 de persoane au murit în accidentul de joi. Majoritatea victimelor sunt femei şi copii care nu ştiau să înoate”, a declarat şeful agenţiei de Apărare Civilă din Mosul, Husam Khalil.

Echipele de salvare lucrează pentru găsirea celor care se aflau la bordul feribotului în apropierea zonei turistice din Mosul.

Imaginile de pe reţelele de socializare online au arătat nava scufundată şi oameni plutind în apă.

Advertisement
La bordul feribotului se aflau peste 100 de persoane care sărbătoreau Anul Nou kurd şi sosirea primăverii, anunţă postul Al-Jazeera.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, Saad Maan, a declarat că 71 de persoane au murit, iar alte 55 au fost salvate, inclusiv 19 copii, în urma accidentului de joi, potrivit Associated Press.

Autorităţile au anunţat că feribotul s-a scufundat la nord de oraşul Mosul din cauza unei probleme tehnice şi în zonă nu se aflau prea multe bărci pentru a ajuta la salvarea oamenilor.

Anca DUMITRAŞCU
Anca DUMITRAŞCU
Este fascinată de rapiditatea cu care circulă informaţia în mass-media şi crede că dacă lumea s-ar folosi doar de avantajele presei, barierele dintre oameni ar putea fi depăşite mai uşor.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.