Acasă Actualitate Reacția lui Toader, după ce Lazăr și-a depus candidatura pentru șefia Parchetului...

Reacția lui Toader, după ce Lazăr și-a depus candidatura pentru șefia Parchetului General

-

Marți dimineață, Tudorel Toader a avut o primă reacție după ce Augustin Lazăr și-a depus candidatura pentru un nou mandat la Parchetul General.
”Orice procuror care îndeplinește condițiile legii are dreptul să se înscrie. Eu voi fi în comisia de selecție, care face propunerea către CSM și mai departe către președinte. Mă voi exprima acolo”, a spus Tudorel Toader.
Toader a fost întrebat ce îl recomandă pe Augustin Lazăr pentru un nou mandat: ”Întrebați-l pe dânsul, nu-mi cereți să mă exprim înainte de interviu”.
Întrebat în legătură cu procesul în care Lazăr contestă în contencios administrativ revocarea sa din funcția de procuror general al României și cum crede că se va termina acest proces, ministrul a spus: ”În spiritul statului de drept”.
Augustin Lazăr a anunţat luni că îşi va depune candidatura pentru un nou mandat de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
”Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, domnul Augustin Lazăr, aduce la cunoştinţa publicului faptul că îşi va depune candidatura în cadrul procedurii declanşate de ministrul justiţiei pentru selectarea procurorului în vederea efectuării propunerii de numire în funcţia de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, funcţie vacantă începând cu data de 28 aprilie 2019”, a transmis, luni Parchetul General, printr-un comunicat de presă.
Tudorel Toader a spus că până luni, la ora 12:00, nu își mai anunțase nimeni la concursul pentru funcția de procuror general al Parchetului General.

ȘTIRI VIDEO GdS

Cum pot evita firmele să intre în vizorul Fiscului

„Riscul de evaziune“ este un indicator pe care îl calculează ANAF pentru toate firmele. Cu cât o firmă are riscul de evaziune mai mare, cu atât creşte probabilitatea de a fi verificată de Fisc. Iată care sunt paşii de urmat pentru a evita un control fiscal iminent.

Conferința Științifică Internațională „Stat și Societate în Europa“ Ediția a XII-a

Joi, 24 octombrie 2019, Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman“ deschide lucrările celei de-a douăsprezecea ediții a Conferinței Științifice Internaționale „Stat și Societate...