8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIndonezia: Trei turişti morţi şi zeci de persoane rănite după o alunecare de teren provocată de un cutremur

Indonezia: Trei turişti morţi şi zeci de persoane rănite după o alunecare de teren provocată de un cutremur

Trei turişti, printre care se numărau doi cetăţeni străini, şi-au pierdut viaţa, iar alte zeci de persoane au fost rănite într-o staţiune turistică de pe insula Lombok din provincia indoneziană West Nusa Tenggara în urma unor alunecări de teren declanşate de un cutremur, a anunţat luni un responsabil local, citat de agenţia Xinhua.
Dezastrul natural s-a produs în zona cascadei Tiu Kelep, o importantă atracţie turistică din localitatea Senaru, după ce un cutremur de suprafaţă a zdruncinat această regiune, a indicat un responsabil din cadrul agenţiei pentru gestionarea dezastrelor din provincie, Agus Nugroho Rahardjo.
Doi dintre turiştii care au decedat erau cetăţeni malaezieni şi vizitau staţiunea împreună cu alţi 38 de conaţionali. Al treilea turist decedat era cetăţean indonezian, a explicat responsabilul local.
35 de vizitatori au fost surprinşi de alunecarea de teren şi au fost recuperaţi de echipele de intervenţie.
20 de vizitatori au suferit răni grave, majoritatea având fracturi, iar ceilalţi au scăpat cu răni minore, a adăugat Nugroho.
Toate persoanele rănite au fost transportate la un spital din apropiere, a adăugat responsabilul local într-un interviu telefonic acordat Xinhua.
Potrivit unei declaraţii a Agenţiei de Meteorologie, Climatologie şi Geofizică, duminică, la ora locală 14:00, un cutremur cu magnitudinea 5,4 a lovit Lombokul de Est.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS