Acasă Actualitate Indonezia: Trei turişti morţi şi zeci de persoane rănite după o alunecare...

Indonezia: Trei turişti morţi şi zeci de persoane rănite după o alunecare de teren provocată de un cutremur

-

Trei turişti, printre care se numărau doi cetăţeni străini, şi-au pierdut viaţa, iar alte zeci de persoane au fost rănite într-o staţiune turistică de pe insula Lombok din provincia indoneziană West Nusa Tenggara în urma unor alunecări de teren declanşate de un cutremur, a anunţat luni un responsabil local, citat de agenţia Xinhua.
Dezastrul natural s-a produs în zona cascadei Tiu Kelep, o importantă atracţie turistică din localitatea Senaru, după ce un cutremur de suprafaţă a zdruncinat această regiune, a indicat un responsabil din cadrul agenţiei pentru gestionarea dezastrelor din provincie, Agus Nugroho Rahardjo.
Doi dintre turiştii care au decedat erau cetăţeni malaezieni şi vizitau staţiunea împreună cu alţi 38 de conaţionali. Al treilea turist decedat era cetăţean indonezian, a explicat responsabilul local.
35 de vizitatori au fost surprinşi de alunecarea de teren şi au fost recuperaţi de echipele de intervenţie.
20 de vizitatori au suferit răni grave, majoritatea având fracturi, iar ceilalţi au scăpat cu răni minore, a adăugat Nugroho.
Toate persoanele rănite au fost transportate la un spital din apropiere, a adăugat responsabilul local într-un interviu telefonic acordat Xinhua.
Potrivit unei declaraţii a Agenţiei de Meteorologie, Climatologie şi Geofizică, duminică, la ora locală 14:00, un cutremur cu magnitudinea 5,4 a lovit Lombokul de Est.

Mariana BUTNARIU
Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.