6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIncident armat în Utrecht: Focuri de armă s-au auzit în mai multe locuri din oraş (autorităţi)

Incident armat în Utrecht: Focuri de armă s-au auzit în mai multe locuri din oraş (autorităţi)

Focuri de armă s-au auzit luni în diferite locuri din oraşul Utrecht, în centrul Olandei, făcând mai mult victime, fiind vorba de un act „potenţial terorist”, a anunţat Agenţia naţională pentru securitate şi contraterorism (NCTV), potrivit AFP şi Reuters, citate de Agerpres.

„Focuri de armă au fost auzite în această dimineaţă la Utrecht în mai multe locuri”, a spus directorul NCTV, Pieter-Jaap Aalbersberg, într-o conferinţă de presă la Haga.

El a precizat de asemenea că „o importantă operaţiune a poliţiei este în desfăşurare pentru a-l găsi pe atacator”.

„Multe lucruri sunt încă neclare la acest moment, iar autorităţile locale depune mari eforturi să stabilească ce s-a întâmplat exact. Ce ştim este că suspectul este în libertate”, a spus Aalbersberg, precizând că incidentul „pare să fie un atac terorist”.

El a refuzat să precizeze numărul răniţilor şi să comenteze starea lor şi nu a confirmat niciun deces.

În acelaşi timp, poliţia din Utrecht a atras atenţia în legătură cu un bărbat turc de 37 de ani.

Agenţia spaniolă EFE a relatat că poliţia olandeză este în căutarea unui Renault Clio cu care ar fi fugit suspectul.

Potrivit DPA, autorităţile olandeze le-au cerut locuitorilor din Utrecht să nu iasă din casă atât timp cât sunt în desfăşurare operaţiunile de căutare a atacatorului.

Conform informaţiilor iniţiale transmise de poliţie, un bărbat înarmat a deschis focul într-un tramvai din Utrecht, omorând cel puţin o persoană şi rănind alte câteva, după care a fugit.

Potrivit presei olandeze, trei persoane ar fi fost spitalizate. Alte câteva victime au fost tratate la faţa locului.

Autorităţile au anunţat imediat întărirea securităţii în aeroporturi şi în clădiri oficiale cheie şi au sfătuit şcolile din oraş să rămâne închise.

Autorităţile din provincia Utrecht au ridicat nivelul de alertă teroristă la maxim.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS