Acasă Actualitate ÎCCJ a rămas în pronunţare în dosarul în care Alina Bica cere...

ÎCCJ a rămas în pronunţare în dosarul în care Alina Bica cere desfiinţarea condamnării sale la închisoare

-

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au rămas în pronunţare, luni, în dosarul în care fosta şefă DIICOT Alina Bica a cerut, prin avocat, admiterea contestaţiei în anulare şi desfiinţarea sentinţei definitive de condamnare la 4 ani de închisoare dată de completul de 5, scrie Mediafax.

La termenul de luni al procesului în care fostul procuror-şef DIICOT Alina Bica a depus contestaţie în anulare faţă de condamnarea la 4 ani de închisoare cu executare, invocând drept motiv decizia CCR privind completurile de cinci judecători, apărătorul acesteia a solicitat admiterea contestaţiei în anulare şi desfiinţarea sentinţei definitive de condamnare.

„Suntem în ipoteza unei nulităţi absolute în ceea ce priveşte hotărârea completului de 5. Subscriem raţionamenteloe CCR. Alina Bica a fost lipsită de o cale efectivă a apelului, motiv pentru care se impune desfiinţarea hotărârii”, a susţinut avocatul, în faţa instanţei.

Cererea a fost făcută în baza deciziei Curţii Constituţionale privind constituirea completurilor de 5 judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Procurorul a fost de acord cu solicitarea avocatului. „Concluziile sunt de admitere a contestaţiei. Să se stabilească termen pentru rejudecarea apelului, atât de condamnata Bica cât şi de DNA. Având în vedere că se dispune rejudecarea în parte nu se poate o rejudecare propusă de Bica fără o rejudecare şi a DNA”, a susţinut procurorul, în sala de judecată.

Instanţa a rămas în pronunţare pe această solicitare.

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) au decis definitiv, în iunie 2018, menţinerea pedepsei de 4 ani de închisoare cu executare în dosarul în care Alina Bica era acuzată de favorizarea făptuitorului, dar aceasta a contestat decizia printr-o cale extraordinară de atac, respectiv contestaţia în anulare, fosta şefă DIICOT fiind pusă în libertate până la soluţionarea contestaţiei. Alina Bica se află, potrivit ultimelor informaţii, în Costa Rica şi a declarat, în cadrul unei intervenţii telefonice la un post tv, că nu vrea să se mai întoarcă în România.

ȘTIRI VIDEO GdS

Horoscop

Berbec Întâlnirile şi dialogurile cu prietenii sunt interesante, dar imprevizibile. Este posibil să revedeţi o cunoştinţă mai veche, de care nu mai...