8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCaz dramatic: O balenă a murit din cauză că avea 40 de kilograme de plastic în stomac

Caz dramatic: O balenă a murit din cauză că avea 40 de kilograme de plastic în stomac

O balenă a eşuat în Filipine şi a murit de foame, iar în interiorul ei au fost găsite 40 de kilograme de deşeuri din plastic, au anunţat autorităţile. Ecologiştii au denunţat unul dintre cele mai grave cazuri de acest gen din ultim a vreme, scrie liberation.fr.
Activiștii de mediu acuză arhipelagul că este unul dintre cei mai mari poluatori ai mărilor di cauza utilizării pe scară largă a produselor din plastic de unică folosință.
Acest tip de poluare, care are loc în aceeaşi măsură îngrijorătoare şi în alte ţări din Sud -Estul Asiei, este responsabilă de moartea regulată a balenelor, broaştelor şi a altor specii sălbatice.

Cel mai recent caz a fost cel al morţii unei balene, sâmbătă, în provincia Val de Compostelle, unde eşuase cu o zi în urmă. La autopsia făcută de specialişti, s-a descoperit în stomacul balenei o cantitate de 40 de kilograme de materiale plastice, printre care pungi de plastic şi ambalaje de orez. Balena a murit de foame din cauză că i-a fost imposibil să se mai hrănească din cauză că stomacul ei era arhiplin cu plastic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS