24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLocul din lume unde iarna va dispărea până în 2050

Locul din lume unde iarna va dispărea până în 2050

O echipă de cercetători a creat un instrument prin care a arătat australienilor ce climă vor avea oraşele în anul 2050. Descoperirea majoră a fost că iarna va dispărea complet, scrie descopera.ro.

„În 30 de ani, iarna pe care o cunoaştem nu va mai exista”, a precizat cercetătorul Geoff Hinchliffe, scoţând la iveală că schimbările climatice vor afecta sever viaţa de pe planetă.

Echipa, formată din membrii School of Art and Design din cadrul Australian National University (ANU) şi Climate Change Institute din cadrul aceleiaşi universităţi, s-a bazat pe date de la Bureau of Meteorology and Scientific Information for Land Owners, scrie Futurism.

În timp ce creau instrumentul, echipa a observat că proiecţiile nu urmau tiparul celor patru anotimpuri în Australia. „Ne-am uitat la temperaturile medii din istorie ale fiecărui anotimp şi le-am comparat cu datele proiectate, iar ce am găsit peste tot este că nu există o perioadă de iarnă”, a adăugat Hinchliffe.

În loc de iarnă, cercetătorii cred că australienii vor avea primăvară, toamnă şi un nou anotimp mai lung numit „noua vară”. În timpul noului sezon, temperaturile vor depăşi constant 40 de grade Celsius.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS