Acasă Actualitate Scandalul Huawei: Meng Wanzhou a vrut să demisioneze chiar înainte de a...

Scandalul Huawei: Meng Wanzhou a vrut să demisioneze chiar înainte de a fi arestată

-

Directoarea financiară a companiei Huawei Technologies, Meng Wanzhou, era în căutarea unui alt loc de muncă atunci când a fost arestată în Canada în decembrie cu un mandat american, a susținut fondatorul firmei într-un interviu citat de Reuters.

Ren Zhengfei, tatăl lui Meng, a spus postului Canada TV că ei doi au devenit mai apropiați de când aceasta a fost reținută în Vancouver pe 1 decembrie anul trecut.

Statele Unite vor ca Meng să fie extrădată pentru a înfrunta acuzațiile de fraudă bancară și că ar fi încălcat regimul american de sancțiuni impus Iranului. Aceasta neagă orice acuzație.

,,Cu o lună înainte de arest voia să demisioneze și să își găsească un loc de muncă în altă parte. Nu era fericită lucrând aici, dar după ce a fost arestată evenimentul ăsta ne-a îmbunătățit relația și acum înțelege cât de dificilă poate fi viața”, a spus Ren pe postul CTV.

Relațiile dintre Canada și China s-au deteriorat rapid în urma arestării lui Meng. China a arestat doi cetățeni canadieni invocând motive care țin de siguranța națională și a condamnat un alt cetățean al Canadei la pedeapsa cu moartea, după ce acesta fusese condamnat pentru trafic de droguri.

Beatrice Spătaru
Beatrice Spătaru
Este ceea ce a ascultat, a văzut, a simţit şi a gândit, fascinată în aceeaşi măsură de culoare, sunet şi cuvânt. E fericită că are puterea să aprecieze frumosul oriunde s-ar ascunde acesta. Gazeta de Sud este pentru ea o echipă fantastică ce o impulsionează să vină cu idei frumoase şi creative.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.