Acasă Actualitate Război comercial: China adoptă o lege a investițiilor străine în încercarea de...

Război comercial: China adoptă o lege a investițiilor străine în încercarea de a ajunge la un acord cu SUA

-

China a adoptat o nouă lege a investițiilor străine în efortul de a facilita tratativele cu Statele Unite ale Americii, relatează cei de la BBC.

Delegații au votat în favoarea noii legi a investițiilor străine în ultima zi a Congresului Național al Poporului (NPC).

Măsura este percepută ca o ramură de măslin întinsă negociatorilor SUA. Cu toate acestea, mulți critici ai măsurii sunt de părere că noua lege nu răspunde în totalitate riscurilor pe care firmele străine trebuie să le înfrunte atunci când decid să facă afaceri în China.

Legea va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2020.

Noua lege are scopul de a echilibra procentul de afaceri domestice și străine. Camera Americană de Comerț din China a întâmpinat măsura guvernului comunist, spunând despre această decizie că este ,,un efort de a îmbunătăți climatul investițiilor străine”.

În același timp, Camera de Comerț a precizat că legea este destul de generală și că nu clarifică mai multe situații esențiale pentru cei care fac investiții în China.

Beatrice Spătaru
Beatrice Spătaru
Este ceea ce a ascultat, a văzut, a simţit şi a gândit, fascinată în aceeaşi măsură de culoare, sunet şi cuvânt. E fericită că are puterea să aprecieze frumosul oriunde s-ar ascunde acesta. Gazeta de Sud este pentru ea o echipă fantastică ce o impulsionează să vină cu idei frumoase şi creative.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.