22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePNL Dolj: În bugetul pe 2019 nu se regăseşte nici o investiţie importantă pentru Oltenia

PNL Dolj: În bugetul pe 2019 nu se regăseşte nici o investiţie importantă pentru Oltenia

Reprezentanţii PNL Dolj au susţinut vineri o conferinţă de presă, în care au arătat că bugetul de stat al României pe anul 2019, adoptat cu o întârziere de cinci luni, este unul al “subdezvoltării” şi “ruşinii”. Mai mult, în acest buget nu se găseşte nici o investiţie importantă în Oltenia. Spre exemplu, autostrada Craiova-Piteşti (transformată în drum expres) a fost promisă de ani de zile, dar nici până acum lucrările nu au fost demarate. Deputatul Ionţ Stroe a citit o selecţie a celor mai importante declaraţii făcute începând cu 2013 de Lia Olguţa Vasilescu – fost primar al Craiovei, actual deputat PSD, Claudiu Manda – senator, şef al PSD Dolj şi Victor Ponta – fost premier şi preşedinte al PSD, pentru a arăta că toate acestea au rămas doar la stadiul de promisiuni. “În ultimii şase ani au promis de “n” ori că vor face acest drum expres. Dar oamenii nu circulă pe vorbe, ci pe drumuri şi autostrăzi. Singura modalitate de a scăpa de aceste minciuni ale PSD este VOTUL”, a afirmar Stroe. Şeful PNL Dolj, Ştefan Stoica, a arătat că şi alte obiective importante de infrastructură au fost abandonate: drumurile Craiova – Calafat, Craiova-Bechet, dar şi continuarea Centurii de Sud. “Pe al doilea sector, Cârcea-Podari, aveam constructorul, dar nu au alocat bani. Ce să mai spunem de linia CFR Craiova – Calafat, care a rămas neelectrificată, sau de porturile de la Dunăre. De spitalul regional nu se mai aude nimic. Nicăieri în acest buget nu se vorbeşte despre vreo investiţie la Craiova”, a spus Ştefan Stoica.

PNL şi-a anunţat recent lista de candidaţi pentru alegerile europarlamentare din 26 mai. Pe locul 10 se regăseşte europarlamentarul Marian Jean Marinescu, despre care Ştefan Stoica a spus că a fost “de 10” până acum. “A ajutat România şi avem credinţa că o va ajuta şi în continuare”, a afirmat acesta.

Cunoscut ca un fervent susţinător al legării Olteniei de Vest prin autostrăzi, Marinescu a recomandat tuturor să susţină protestul celor din Moldova, şi ei lipsiţi de autostrăzi din cauza politicilor dezastruoase ale guvernului. “A avut un ecou extraordinar această campanie, mie îmi pare rău că nu se întâmplă şi pentru Oltenia”, a spus Marinescu. De altfel, conferinţa de presă a fost întreruptă la ora 15, pe timpul celor 15 minute de protest. În ce priveşte drumul Craiova-Piteşti, Marinescu a spus că „au fost semnate două contracte, fără să existe bani”. „O să vedeţi că după ce se acordă banii pe exproprieri se vor termina banii”, a încheiat acesta, amintind că nici măcar centurile ocolitoare de la Balş şi Slatina nu sunt începute.

În altă ordine de idei, sâmbără la Bucureşti va fi un summit al Partidului Popular European, eveniment în cadrul căruia PNL îşi va prezenta lista de candidaţi la europarlamentare. Tot vineri, Ştefan Stoica a anunţat că PNL va anunţa la sfârşitul lunii mai candidatul partidului la Primăria Craiova, la alegerile locale din 2020. Acesta va fi desemnat în urma unui sondaj de opinie, şase candidaţi fiind înscrişi în competiţia internă a PNL.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS