Acasă Actualitate Gorj: Poliţia locală a amendat 9 cerşetori

Gorj: Poliţia locală a amendat 9 cerşetori

-

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Ordine Publică Intervenție au acționat, în ultima lună, pentru asigurarea ordinii şi siguranței publice, prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, constatarea şi aplicarea sancţiunilor privind încălcarea normelor în vigoare.

Astfel, polițiștii locali care desfășoară serviciu de patrulare în zona centrală a municipiului Târgu Jiu și-au îndreptat atenția în mod special către: consumul de băuturi alcoolice în locuri publice, apelarea, în mod repetat, la mila publicului, de către persoane apte de muncă și depistarea persoanelor fără adăpost.

În urma activităților desfășurate, polițiștii locali au constatat și au aplicat 19 sancțiuni contravenționale, conform Legii nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, republicată,  în valoare totală de

4 300 lei. Din numărul total, 10 sancțiuni contravenționale au fost aplicate persoanelor care consumau băuturi alcoolice în locuri publice și 9 sancțiuni contravenționale persoanelor care apelează în mod repetat, la mila publicului.

Totodată, în perioada menționată, polițiștii locali au desfășurat activități pentru identificarea persoanelor fără adăpost. Conform documentelor întocmite de agenții constatatori, rezultă faptul că au fost depistate 12 persoane fără adăpost care au fost îndrumate către Casa Iris.

Efectivele Poliției Locale a Municipiului Târgu Jiu vor asigura în continuare ordinea și liniștea cetăţenilor pentru prevenirea şi descoperirea faptelor antisociale.

 

Eugen Măruţă

Beatrice Spătaru
Beatrice Spătaru
Este ceea ce a ascultat, a văzut, a simţit şi a gândit, fascinată în aceeaşi măsură de culoare, sunet şi cuvânt. E fericită că are puterea să aprecieze frumosul oriunde s-ar ascunde acesta. Gazeta de Sud este pentru ea o echipă fantastică ce o impulsionează să vină cu idei frumoase şi creative.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.