12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCum verifici de acasă dacă ești asigurat medical

Cum verifici de acasă dacă ești asigurat medical

Persoanele care aveau nevoie de adeverință pentru a beneficia de anumite servicii medicale nu mai trebuie să bată drumul până la casa de asigurări de sănătate. Verificarea calităţii de asigurat se face on-line de către furnizorii de servicii medicale. Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) are un serviciu on-line prin intermediul căruia poate fi verificată starea de asigurat a oricărei persoane.
Serviciul on-line vă ajută să aflaţi starea de asigurat a unei persoane prin introducerea codului numeric personal al acesteia într-o aplicaţie care are acces la Sistemul Informatic Unic Integrat (SIUI).
Verificarea calității de asigurat medical se poate face on-line în Sistemul Informatic Unic Integrat (SIUI) de către medici. Dacă medicul verifică și persoana apare neasigurată, deși aceasta este asigurată, persoana în cauză va trebui să meargă la CAS cu documente care să ateste calitatea de asigurat pentru a-și lua adeverința. Automat, la eliberarea adeverinței de către casa de asigurări, calitatea de asigurat va fi validată și în SIUI.
Medicii au posibilitatea să verifice calitatea de asigurat în SIUI și în cazul coasiguraților și a persoanelor care realizează venituri din activități independente.
Pentru cei care vor să-și verifice calitatea de asigurat, aceștia o pot face direct pe site-ul CNAS, în secţiunea „Servicii“- „Verificare asigurat“ sau utilizând linkul: http://www.cnas.ro/page/verificare-asigurat.html.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS