11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate(GALERIE FOTO) Cioloş şi Barna au strâns semnături pentru europarlamentare în centrul Craiovei

(GALERIE FOTO) Cioloş şi Barna au strâns semnături pentru europarlamentare în centrul Craiovei

 

Liderii Alianţei USR PLUS au prezentat alegătorilor oamenii de pe lista cu care vor participa la alegerile din 26 mai. Cioloş: „Noi oferim o alternativă pozitivă de dezvoltare!”. Barna: „Este cea mai bună listă de europarlamentari pe care a avut-o România de când suntem membri UE „.

Dacian Cioloş şi Dan Barna, liderii Alianţei USR PLUS 2020, au venit vineri, la Craiova, pentru a prezenta alegătorilor oamenii de pe lista candidaţilor la alegerile europarlamentare din 26 mai. Aceştia au susţinut o conferinţă de presă la sediul USR Dolj, în care au subliniat că oltenii au acum o alternativă credibilă la PSD, nu doar varianta „răului cel mai mic”.
“Este o întâlnire importantă pentru noi, în Craiova şi în Oltenia, pentru că această zonă este, probabil, una dintre cele mai afectate de modul în care s-a guvernat în România, în ultimii 25-30 de ani. O guvernare în interesul unor indivizi, a unor grupuri de interes care au luat prizonier potențialul de dezvoltare a unei regiuni, și lucrul acesta îl simte acum toată lumea, în Craiova și în Oltenia. Ne aflăm aici ca să dăm un mesaj foarte clar că, pentru Alianța 2020 USR – PLUS, dezvoltarea României este principalul obiectiv. Noi oferim o alternativă pozitivă de dezvoltare. România nu mai poate să continue subjugată corupției și incompetenței, cele două mari tare ale trecutului – și sperăm să rămână ale trecutului – care ne afectează pe toți. Ceea ce ne propunem noi și ceeea ce propunem românilor este să asumăm votul din 26 mai ca un vot care să însemne mai mult decât trimiterea unor membri ai Parlamentului European, români competenți. Să ne asumăm că 26 mai va fi un moment de referendum în România, un referendum în care românii să aleagă dacă vor o direcție europeană pentru România, bazată pe acele valori și principii unde, în frunte, să punem în primul rând onestitatea, cinstea și profesionalismul. Atunci penalii și corupții nu mai au ce căuta, nu doar în funcții publice, ci și în demnități publice, și nici în fruntea statului”, a declarat Dacian Cioloş, şeful PLUS.

„Acea hartă roşie din decembrie 2016 s-a schimbat!”

La rândul său, liderul USR, Dan Barna, a afirmat că în România, şi chiar în Oltenia, bate vântul schimbării. “Anul trecut, când am fost aici alături de colegii mei din USR, la acel moment, am contribuit la strângerea a peste 30.000 de semnături la „Fără penali” arată că acea hartă roșie, cum arăta România în decembrie 2016 s-a schimbat. Oamenii au înțeles că opțiunea aceea a fost o minciună, oamenii au înțeles că acele cartonașe colorate ale lui Liviu Dragnea nu erau altceva decât o minciună pentru cei doi ani și jumătate în care România a fost ținută doar în povestea justiției. În loc să discutăm despre autostrăzi, spitale regionale, curicula din școală cum să facem ca tinerii să fie instruiți și educați în meserii care să le permită să rămână aici sau să fie instruiți și educați pe componenta antreprenorială care să-i ajute să-și găsească un viitor, noi, de doi ani și jumătate, am discutat doar despre cum scapă Liviu Dragnea de pușcărie”, a subliniat acesta. În opinia lui Barna, lista Alianţei este „cea mai bună listă de europarlamentari pe care a avut-o România de când suntem membri UE şi de când participăm la Parlamentul European”. Şi aceasta deoarece cei de pe liste „sunt oameni cu cariere consistente”, care înainte de a deveni politicieni „au făcut parte din componenta activă a societăţii”. Cei doi lideri politici nu au dat un target privind scorul pe care ar trebui să-l obţină Alianţa în Dolj. “Cred că rezultatul nostru va depinde de capacitatea de mobilizare la vot a românilor. Cu cât vor fi mai mulţi români la vot, cu atât rezultatul va fi mai bun, pentru că 39% din electorat care a participat la ultimele alegeri parlamentare înseamnă o mare neîncredere în societatea românească. Sperăm să aducem un gram de încredere şi să pornească de aici un bulgăre de zăpadă, pe care să-l rostogolim împreună”, a afirmat Dacian Cioloş.

Ce spun despre candidat comun cu PNL la Primăria Craiova

Este dispus USR (sau Alianţa, dacă cele două partide vor continua în aceeaşi formulă) să sprijine un candidat comun cu PNL la Primăria Craiova în 2020? „În fiecare judeţ, în fiecare mare municipiu, este o decizie care va fi luată la momentul repectiv de către coleghii noştri din filialele locale ale USR şi PLUS. Strategia de alianţe posibilă se va întâmpla doar acolo unde este cazul. Mesajul pe care îl transmitem foarte clar este că Alianţa va avea candidai peste tot. În momentul de faţă, în USR şi PLUS, sunt persoane de un nivel de competenţă şi experienţă profesională care ne îndreptăţeşte să fim siguri că vom avea cea mai bună ofertă electorală, inbclusiv la locale”, a spus Dan Barna.
„Avem nevoie, în primul rând, de oameni care să se alinieze în spatele unor valori și principii. Odată puse pe masă aceste lucruri, acele forțe politice care se aliniază la aceste valori și principii, nu doar declarativ, dar și cu oameni care le reprezinte, de acolo poate în pornească discuția. Dar un lucru este cert, românii au nevoie de alternative și noi suntem în măsură să oferim aceste alternative. Dar trebuie să adunăm toate forțele politice care să poată să susțină astfel de alternative, care să însemne dezvoltare pentru România”, a afirmat, la rândul său, Dacian Cioloş.

70 de sesizări rezolvate prin aplicaţia „eSizează!”

De ce ar trebui doljenii să voteze Alianţa? Cum vor reuşi să atragă oamenii în această campanie? La această întrebare a răspuns deputatul Adrian Claudiu Prisnel, şeful USR Dolj. „După cum știți, noi nu am participat la alegerile locale din 2016, nu avem consilieri locali și județeni. Pe de altă parte, am ascultat și am fost întotdeauna disponibili să vorbim cu oamenii, și din Craiova, și din județ. Am lansat o aplicație de mobil („eSizează!”), prin care oricine din Craiova și din județul Dolj ne poate adresa sesizări. Au trecut cinci luni de când am lansat-o, am primit 500 de astfel de solicitări de la oameni. Le-am preluat și am dus mesajele lor către instituțiile abilitate, către primării. Avem deja 70 care au fost rezolvate cu succes”, a spus acesta. După întâlnirea cu presa, liderii Alianţei USR PLUS au mers în Centrul Vechi al Craiovei împreună cu echipele de partid, unde au stat de vorbă cu cetăţenii şi au strâns semnături pentru înscrierea în cursa pentru europarlamentare. Spre seară, aceştia au avut o întâlnire cu alegătorii la hotelul Ramada, din centrul municipiului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS