11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCJ Dolj face demersuri pentru o nouă groapă de gunoi

CJ Dolj face demersuri pentru o nouă groapă de gunoi

Ion Prioteasa, președintele Consiliului Județean Dolj, a anunțat că se fac demersuri pentru construirea unei noi gropi de gunoi în județ.

„Luni a fost la Bucureşti o echipă foarte mare, formată din reprezentanţi au autoriţilor judeţene şi nu numai, pentru a discuta despre problema deşeurilor în Dolj. Timp de câteva ore am dezbătut această problemă cu care nici Ministerul Mediului nu s-a mai întâlnit până acum. Probleme sunt şi la Bacău şi la Suceava, au fost şi la Ploieşti, Cluj, dar o problemă ca la Craiova nu a existat. Problema vine de la faptul că partenerii noştri de la Eco Sud doresc alte tarife şi dacă se poate să plătim şi ceva retroactiv pentru celulele care se închid acum, ceea ce noi nu putem să facem. De aceea, trebuie să găsim soluții”, a declarat Ion Prioteasa.

Groapa de gunoi ar putea fi construită în localitatea Sopot. Până atunci, soluția ar fi ca gunoiul să fie depus într-o localitate, în județul Olt.

„În situaţia actuală, CJ Dolj a înaintat o cerere către doamna viceprim-ministru prin care cere să se aprobe pentru judeţul Dolj o a doua groapă de gunoi, permanentă. Problema este în studiu. Formal am primit mai multe asigurări. Dacă se aprobă, CJ va face toate eforturile să rezolve situaţia cât mai repede. Până atunci va trebui să găsim o soluţie să putem să depundem gunoiul într-o altă locaţie, la Olt, cu ce costuri se impun, numai să scoatem judeţul din această situaţie foarte dificilă în care se află şi în care sănătatea populaţiei este pusă în pericol. Am depistat un loc, în localitatea Sopot, undeva în câmp, la distanţă mare faţă de populaţie”, a mai adăugat președintele CJ Dolj, Ion Prioteasa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS