20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCine a profitat de căderea Facebook

Cine a profitat de căderea Facebook

Un serviciu de mesagerie concurent ar fi avut de profitat de pe urma problemelor suferite miercuri de Facebook și de produsele de mesagerie și social media asociate, potrivit startupcafe.

Telegram, serviciu de mesagerie text și multimedia, cu sistem de criptare, ar fi câștigat 3 milioane de utilizatori noi miercuri, pe perioada în care userii Facebook nu au putut prosta pe profiluri sau pe paginile de business, iar mulți s-au plâns că nu au putut utiliza nici Facebook Messenger sau nu au reușit să trimită fișiere pe Whatsapp.

Văd 3 milioane de utilizatori noi care și-au făcut cont pe Telegram în ultimele 24 de ore. Bine. Noi avem cu adevărat protecție a vieții private și spațiu nelimitat pentru toți”, a scris fondatorul Telegram, Pavel Durov.

Telegram a fost lansat în anul 2013 de programatorii ruși Nikolai și Pavel Durov, compania fiind înregistrată la Londra. Cei doi frați sunt și fondatorii rețelei sociale rusești VK, din care s-au retras după ce a fost cumpărată de  grupul Mail.ru.

Reamintim că Facebook și serviciile sale asociate, Messenger, Whatsapp, Instagram, au suferit blocaje miercuri, în toată lumea. Joi dimineața, serviciile Facebook au revenit la normal.

Facebook nu a făcut public până acum motivele problemelor întâmpinate miercuri. Ca răspuns la o serie de zvonuri, compania a negat categoric că blocajele ar fi fost cauzate de un atac de tip DDoS  (Distributed Denial of Service), prin care hackerii suprasolicită serverele victimei cu o avalanșă de solicitări, potrivit BBC.

Potrivit unui jurnalist NBC, problemele de la Facebook ar fi fost cauzate de „supraîncărcarea” bazelor de date.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS