22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateScandalul Boeing - Norwegian Air Shuttle cere compensații financiare de la grupul american din cauza flotei blocate la sol

Scandalul Boeing – Norwegian Air Shuttle cere compensații financiare de la grupul american din cauza flotei blocate la sol

Compania low-cost Norwegian Air Shuttle va solicita compensații financiare de la Boeing din cauză că cele 18 aeronave 737 MAX 8 sunt blocate la sol și compania scandinavă, deja cu probleme financiare, pierde bani fiindcă nu le poate folosi. Tot mai multe companii au anunțat că suspendă zborurile cu aceste avioane și tot mai multe țări le interzic în spațiul lor aerian. Cu siguranță multe companii vor urma exemplul norvegienilor.

Boeing 737 MAX 8 a decis să mențină la sol cele 18 avioane și spune că va trimite ”factura integrală” la Boeing. ”Compania Norwegian nu trebuie penalizată economic din cauză că un avion cu totul nou nu poate să zboare”, spune compania.

Norwegian este una dintre cele mai mari companii low-cost din Europa și zboară către zeci de destinații, inclusiv New York, Amman, Dubai, Tel Aviv, Vilnius, Zagreb, Budapesta, Marrakech, Mallorca, Geneva, Dubrovnik sau Salzburg.

Agenția europeană pentru siguranță aeriană a suspendat marți toate zborurile aeronavelor Boeing 737 Max, ca urmare a catastrofei de duminică din Etiopia, când o aeronavă de acest tip s-a prăbușit, iar toți cei 157 de pasageri de la bord au murit.

Reamintim că un aparat Boeing 737 MAX 8 al companiei Ethiopian Airlines, cu 157 de persoane la bord, s-a prăbuşit duminică la sud-est de Addis Abeba la scurt timp după decolare, la patru luni după un accident similar al unui avion de acelaşi tip al companiei Lion Air în Indonezia soldat cu 189 de morţi, în urma ambelor catastrofe neexistând supravieţuitori.

După prăbuşirea avionului etiopian, mai multe ţări, printre care China, Indonezia, Singapore, Oman, Egipt, Coreea de Sud şi Mongolia au dispus suspendarea zborurilor cu avioane Boeing 737 MAX, la fel procedând şi numeroase companii aeriene, printre ele fiind Ethiopian Airlines, Cayman Airways, Gol, Aeromexico, Comair şi Aerolineas Argentinas.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS