16.4 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn oficial chinez susține că Vestul se folosește de creștinism pentru a-i submina puterea Chinei

Un oficial chinez susține că Vestul se folosește de creștinism pentru a-i submina puterea Chinei

Forțele vestice încearcă să se folosească de creștinism pentru a influența societatea chineză și chiar pentru a submina guvernul, susține un oficial care avertizează că modelul de religie promovat de stat trebuie adoptat și de creștinii chinezi, informează Reuters.

Constituția Chinei garantează libertatea religioasă, însă de la preluarea președinției de către Xi Jinping în urmă cu șase ani, guvernul a înnăsprit restricțiile privitoare la exercitarea acestui drept deoarece a văzut religia ca fiind un contestatar al autorității Partidului Comunist.

Guvernul a organizat mai multe razii în bisericile organizate în subteran, fie ele protestante sau catolice, chiar dacă încerca în același timp să își îmbunătățească relația cu Vaticanul.

Într-un discurs care a avut loc luni, Xi Xiaohong, liderul Comitetului Național al Mișcării Patriotice a Bisericilor Protestante din China, a spus că există multe probleme care privesc creștinitatea în țară, înclusiv infiltrarea celor din exterior în ,,locuri private de întâlnire”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS