10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGoogle i-a plătit compensații în valoare de 35 milioane de dolari unui fost director executiv acuzat de hărțuire sexuală

Google i-a plătit compensații în valoare de 35 milioane de dolari unui fost director executiv acuzat de hărțuire sexuală

Google și-a plătit un fost director executiv, Amid Singhal, cu suma de 35 milioane de dolari atunci când acesta a fost forțat să demisioneze în urma unei investigații privitoare la acuzații de hărțuire sexuală, potrivit documentelor făcute publice de curtea de judecată luni, informează Associated Press.

Detaliile privitoare la pachetul de terminare a contractului au fost făcute publice după ce mai mulți acționari au intentat proces împotriva companiei după publicarea unui raport privind sumele de bani plătite de Google directorilor executivi acuzați de comportament inadecvat la locul de muncă- cele mai multe dintre acuzații vizează avansuri sexuale și hărțuire.

Procesul a fost intentat împotriva părintelui Google, Alphabet, adunând la adresa acestora acuzații conform cărora datoria membrilor de a proteja compania și acționarii acesteia de riscuri ar fi fost încălcată. Când consiliul director a fost de acord să plătească compensații bărbaților care ocupau funcția de directori executivi, confruntați cu acuzații de comportament inadecvat la locul de muncă- compania a fost expusă la riscuri financiare și la riscuri care vizează distrugerea reputației.

Acționarul care a intentat procesul, James Martin, a făcut publice și o serie de emailuri și de stenograme ale întâlnirilor de consiliu care arată că Andy Rubin, creatorul Androidului, a primit 150 de milioane de dolari compensație cu scurt timp înainte de a părăsi compania. Acuzarea susține că directorul executiv al Alphabet, Larry Page, este cel care a oferit aceste sume de bani care au fost abia apoi aprobate de consiliu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS