10 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateEducatoarea de la Braşov care a lovit și încuiat în debara un copil de 5 ani şi-a dat demisia / Ancheta confirmă acuzațiile „în parte”

Educatoarea de la Braşov care a lovit și încuiat în debara un copil de 5 ani şi-a dat demisia / Ancheta confirmă acuzațiile „în parte”

Educatoarea de la Grădinița numărul 23 din Brașov şi-a dat demisia în urma anchetei Inspectoratului Şcolar Judeţean Braşov care a constatat că cele spuse de mama unui copil de 5 ani sunt adevărate şi că educatoarea a lovit băiețelul şi l-a încuiat în debara. Într-un comunicat al Inspectoratului Şcolar Braşov se arată că „urmare a declaraţiilor persoanelor implicate, a documentelor verificate, Comisia de anchetă a constatat că faptele semnalate se confirmă în parte”.

„Pe perioada derulării anchetei cadrul didactic direct implicat şi-a prezentat în data de 07 martie a.c. demisia din postul ocupat începând cu data de 05 decembrie 2018”, se arată în comunicat.

Directorul grădiniţei şi-a dat demisia care a fost aprobată în Consiliul de Administraţie al Inspectoratului Şcolar Judeţean Braşov.

Inspectoratul arată că a luat unele măsuri printre care numirea în funcţia de director a unui cadru didactic de la altă şcoală pentru a asigura obiectivitatea în abordarea relaţiilor şcoală-familie.

De asemenea, activitatea din şcoală va fi monitorizată, iar toţi profesorii vor fi consiliaţi astfel încât situaţiile punctuale apărute ca urmare a comportamentelor indezirabile ale copiilor să poate fi gestionate respectând particularităţile de vârstă şi individuale ale acestora. Şi părinţii vor putea cere consiliere psiho pedagogică.

„Ne exprimăm convingerea că incidentul petrecut nu reprezintă imaginea reală a învăţământului braşovean preşcolar, constituind un caz izolat, regretabil”, se încheie comunicatul de la ISJ Braşov.

Reamintim că incidentul a avut loc la jumătatea lunii ianuarie, la Grădinița numărul 23 din Brașov.

„El a fost luat din pătuț, trântit pe scăunel, plesnit peste cap, a dat cu capul de masă, după care a început să plângă și a fost băgat în debara și încuiat cu lumina stinsă. Doamna s-a apropiat de ușă, urlând că așa o să i se întâmple de fiecare dată când nu va dormi. După câteva minute, a fost scos. Băiatul plângea, iar unul dintre colegi spunându-i un lucru, a început să râdă. Văzând că băiatul râde, doamna a spus că înseamnă că nu s-a speriat suficient și l-a băgat din nou în debara, tot cu lumina stinsă și încuiat”, a povestit mama copilului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS