10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCraiova: Ofiţerii de la economic au descins la DSP Dolj

Craiova: Ofiţerii de la economic au descins la DSP Dolj

UPDATE: Reacția reprezentanților Direcției de Sănătate Publică (DSP) Dolj

„În acest moment se fac percheziții. Nu putem să oferim detalii pentru că acțiunea este în curs. Se face control atât la sediul DSP Dolj din curtea Spitalului Județean de Urgență Craiova, cât și la sedul Sanepid din cartierul Brazda lui Novac. Se verifică și ridică acte referitoare la o autorizație mai veche. La terminarea controlului vom putea da mai multe detalii”, spun reprezentanții DSP Dolj. 

Mai mulţi poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice(SICE) au descins, în acestă dimineaţă, la sediul Direcţiei de Sănătate Publică(DSP) Dolj, pentru a ridica o serie de documente. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj, ofiţerii de la SICE fac aceste percheziţii într-un dosar intrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj.

Aceştia din urmă au precizat pentru GdS că cercetările în acest dosar au fost începute în cursul anului 2017, după ce o persoană a sesizat faptul că o firmă de construcţii a demarat construcţia unui imobil pe strada Împăratul Traian în baza unei autorizaţii de construire emisă fără aviz sanitar, potrivit legii.

„S-a solicitat la DSP documentaţia care a stat la baza emiterii avizului sanitar şi alte date privind imprejurările în care a fost emis avizul, iar instituţia în cauză a precizat că nu mai deţine documentaţia care a stat la baza emiterii avizului sanitar. Ulterior, prin altă adresă, DSP a comunicat faptul că există în arhivă o copie a acestui aviz sanitar. Datorită faptului că nu s-au putut stabili împrejurările concrete în care a fost emis acest aviz, de către cine a fost emis, date fiind adresele contradictorii ale DPS, s-a dispus efectuarea unei percheziţii pentru ridicarea unor înscrisuri în vederea continuării cercetărilor”, au precizat reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj.

În acest dosar se fac cercetări pentru comiterea infracţiunilor de abuz în serviciu, fals intelectual şi uz de fals, dar şi contituirea unui grup infracţional organizat.

Mai multe amănunte în ediţia de mâine a GdS.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS