Acasă Actualitate Subiectele primei probe de la Evaluarea Naţională

Subiectele primei probe de la Evaluarea Naţională

-

Subiectele de Limba română pe care elevii de clasa a VIII-a le-au avut de rezolvat la simularea din această dimineață sunt structurate în două mari cerințe. Primul subiect le cere copiilor de la final de gimnaziu să răspundă la mai multe cerințe pe baza unui fragment la prima vedere din poezia “Stai și-asculți sub ramuri…” de Ștefan Octavian Iosif.

La subiectul al II-lea, elevii de clasa a VIII-a au avut de realizat o compunere despre o întâmplare la muzeu.

La clasa a VII-a – elevii au susținut în premieră simularea examenului de Limba și literatura română. Subiectele de la simularea de astăzi susținut de copiii de clasa a VII-a au avut la prima cerință un rezumat din basmul popular Făt-Frumos, iar la subiectul al II-lea elevii au avut de realizat o compunere liberă despre o activitate extrașcolară.

Iată subiectele date la Simularea Evaluării Naţionale pentru elevii de clasa a VII-a, publicate integral de Ziarul Unirea din Alba Iulia:

Carmen Dumitrescu

ȘTIRI VIDEO GdS

LIVEVIDEO Dezbaterea președintelui Iohannis cu jurnaliști și politologi

Dezbaterea anunțată de Klaus Iohannis, înaintea turului doi al alegerilor prezidențiale, începe la ora 19.00, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare, fiind organizată...