Acasă Actualitate Gorj: Poliţiştii au emis trei ordine de protecţie în dosare de violenţă...

Gorj: Poliţiştii au emis trei ordine de protecţie în dosare de violenţă în familie

-

Polițiștii gorjeni au emis la finalul săptămânii trecute 3 ordine de protecție provizorii, pe o perioadă de 5 zile, față de persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de violență în familie, dispunându-se ca agresorii să părăsească temporar locuința comună și să păstreze o anumită distanță față de victimă. „La data de 09 martie , polițiști din cadrul Secţiei 6 Poliţie Rurală Târgu Cărbunești au fost sesizaţi prin apelul 112, de un bărbat de 48 de ani, din municipiul Petroșani, județ Hunedoara, cu privire la faptul că un bărbat de 40 de ani, din comuna Vladimir, ar fi exercitat acte de violență asupra concubinei sale, de 32 de ani, din aceeași localitate. Din primele cercetări efectuate la fața locului de către polițiști, s-a stabilit faptul că bărbatul, aflat sub influența băuturilor alcoolice, a avut o discuție în contradictoriu cu  concubina sa, fapt ce l-a determinat să exercite acte de violență asupra sa. Femeia nu a solicitat să fie  transportată la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

De asemenea, la data de 10 martie , polițiști din cadrul Secţiei 6 Poliţie Rurală Târgu Cărbunești au fost sesizaţi prin apelul 112, de un bărbat de 78 de ani, din comuna Aninoasa, cu privire la faptul că fiul său, de 45 de ani, din municipiul Petroşani, care locuiește fără fără forme legale în aceeași localitate, ar fi exercitat acte de violență asupra sa. Din primele cercetări efectuate la fața locului de către polițiști, s-a stabilit faptul că, în urma unui conflict spontan, aflându-se sub influența alcoolului, bărbatul ar fi exercitat acte de violență asupra tatălui său. Bărbatul de 78 de ani nu a solicitat să fie  transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Totodată, la data de 10 martie , polițiști din cadrul Postului de Poliţie Mătăsari au fost sesizaţi prin apelul 112, de o femeie de 39 de ani, din localitate, cu privire la faptul că soţul său, de 41 de ani, cu acelaşi domiciliu, ar fi exercitat acte de violență asupra sa. Din primele cercetări efectuate la fața locului de către polițiști, s-a stabilit faptul că bărbatul ar fi sosit la locuinţă aflându-se sub influența alcoolului, ocazie cu care ar fi exercitat acte de violență asupra soției sale. În toate cele trei cauze, polițiștii au întocmit dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie și, totodată, au emis trei ordine de protecție provizorii, pe o perioada de 5 zile, față de agresori, victimele fiind reintroduse în locuință”, potrivit IPJ Gorj.

Eugen Măruţă

Beatrice Spătaru
Beatrice Spătaru
Este ceea ce a ascultat, a văzut, a simţit şi a gândit, fascinată în aceeaşi măsură de culoare, sunet şi cuvânt. E fericită că are puterea să aprecieze frumosul oriunde s-ar ascunde acesta. Gazeta de Sud este pentru ea o echipă fantastică ce o impulsionează să vină cu idei frumoase şi creative.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.