Acasă Actualitate Marinari repatriaţi după ce autorităţile au vândut vasul din Portul Constanţa şi...

Marinari repatriaţi după ce autorităţile au vândut vasul din Portul Constanţa şi au plătit salariile

-

Marinarii de pe o navă sub pavilion Panama, reţinută în portul Constanţa, au putut fi repatriaţi după ce autorităţile portuare au vândut vasul pentru plata salariilor navigatorilor, restante de jumătate de an, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit Sindicatului Liber al Navigatorilor (SLN), nava Beccaria, sub pavilion Panama, a acostat în portul Midia în data de 11 februarie, cu 13 navigatori la bord,11 uranieni, un rus şi un croat.

Marinarii nu îşi mai primiseră salariile din luna septembrie a anului trecut, iar autorităţile portuare constănţene au reţinut nava la cererea inspectorului Federaţiei Internaţionale a Transportatorilor, Adrian Mihălcioiu, care a fost împuternicit de către echipaj să le reprezinte interesele faţă de armator şi autorităţi.

„Armatorii au declarat că sunt în imposibilitate de a plăti salariile navigatorilor. Astfel nava a fost vândută şi din preţul încasat armatorul a plătit întreg echipajul la zi”, a spus Mihălcioiu.

Au fost recuperaţi 157.000 de dolari americani, iar echipajul a putut fi repatriat.

SLN precizează că, în conformitate cu convenţiile internaţionale, întârzierea plaţii salariilor echipajului peste două luni poate duce la reţinerea navei.

ȘTIRI VIDEO GdS