Acasă Actualitate Elevii susţin mâine simularea pentru evaluarea naţională

Elevii susţin mâine simularea pentru evaluarea naţională

-

A început numărătoarea inversă pentru cei care susțin Simularea pentru Evaluarea Naţională 2019. Mâine ei vor începe cu prima probă: limba și literatura română. O premieră în învățământ este că tot mâine vor susține examenul și elevii de clasa a VII-a, alături de cei de a VIII-a, care în vară vor da evaluarea națională.

Simularea se adresează celor aproximativ 350.000 de elevi înscrişi în clasele VII-VIII la începutul anului şcolar 2018-2019. Notele primite la simulările naţionale pot fi trecute în catalog doar la solicitarea scrisă a elevului sau a părintelui/tutorelui.

Calendarul simulării  Evaluării Naţionale 2019 este următorul:

  • 11 martie 2019: Limba şi literatura română – probă scrisă;
  • 12 martie 2019:  Matematica – probă scrisă;
  • 13 martie 2019: Limba şi literatura maternă – probă scrisă;
  • 22 martie 2019  – aflarea rezultatelor.

Rezultatele obținute vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral în vederea adoptării unor măsuri adecvate pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare.

Monica Stuparu
Monica Stuparu
Lucrează din 1998 la Gazeta de Sud şi consideră că unul dintre secretele reuşitei în acest domeniu este seriozitatea. E o persoană deschisă la ceea ce este nou, iar cea mai recentă provocare este să descopere tot ce se întâmplă în sistemul medical din Oltenia şi să ofere cititorilor informaţii corecte şi echidistante.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.