Acasă Actualitate Simularea probelor scrise din cadrul Evaluării Naționale 2019

Simularea probelor scrise din cadrul Evaluării Naționale 2019

-

Simularea probelor scrise din cadrul Evaluării Naționale 2019 pentru elevii claselor a VIII-a și a VII-a  va debuta luni, 11 martie, a informat edupedu.ro.

Calendarul simulării EN VIII arată astfel:

11 martie – Limba și literatura română
12 martie – Matematică
13 martie – Limba și literatura maternă

22 martie – Comunicarea rezultatelor

Regulile pe care elevii trebuie să le aibă în vedere

Probele încep la ora 9:00, moment în care, în fiecare sală, vor fi distribuite subiectele. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore, de când s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

Subiectele sunt elaborate de către specialiștii Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE) și sunt proiectate astfel încât tratarea lor să valorifice capacitatea elevilor de a se exprima pe temele din programa de examen, parcurse până la această dată.

Corectarea lucrărilor de la Simulare Evaluare 2019 va fi realizată, în baza unor bareme care asigură unitatea şi obiectivitatea evaluării şi notării la nivel naţional, de către doi profesori, de regulă, din unităţile de învăţământ în care elevii susţin simularea.

ȘTIRI VIDEO GdS

Dispar medicii veterinari

În zece ani, numărul medicilor veterinari concesionari, singurii care execută vaccinările obligatorii, supraveghează sănătatea animalelor plus alte atribuții, s-a redus cu aproape...