Acasă Actualitate De marţi, vremea se va răci

De marţi, vremea se va răci

-

Meteorologii au anunţat că de marţi, temperaturile vor scădea brusc. De la maxime apropiate de 30 de grade Celsius, valorile termice se vor înjumătăți. În zonele de munte vom avea chiar parte de lapoviță și ninsoare.

În sudul și în estul țării, temperaturile au depășit cu mult media pentru această perioadă.

Mâine, vremea se va menține deosebit de caldă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 10 și 21 de grade. În vestul, nordul și centrul țării mai ales după-amiaza se vor semnala ploi ce vor avea și caracter de aversă, iar cantitățile de apă vor fi pe arii restrânse mai însemnate. În zona montană înaltă vor fi precipitații mixte. În restul teritoriului înnorările vor fi temporare. Vântul va avea intensificări la munte, îndeosebi în zonele de creastă, unde va depăși 80…90 km/h, dar local și la cote mai reduse și în rest, în general cu viteze de 45…50 km/h. **În capitală, vremea se va menține deosebit de caldă pentru această dată. 4…6 grade dimineata si in jur de 19 grade la amiaza. Vântul va avea temporar intensificări în cursul zilei, cu rafale în general de 40…45 km/h.

Luni, deși în scădere față de duminica, valorile termice se vor situa în jurul celor normale, exceptând sudul și estul țării, unde vor fi în continuare cu mult mai ridicate decât acestea. Temperaturile maxime se vor încadra între 7 grade în depresiuni și 19 grade la Călărasi. Se vor semnala precipitații în vest, nord și centru și pe arii restrânse în rest, cu tendinta de extinsere spre sud-est. Vor fi ploi, ce vor avea și caracter de aversă, iar în zona montană vor fi precipitații mixte. Cantitățile de apă vor fi pe arii relativ restrânse mai însemnate.

ȘTIRI VIDEO GdS