Acasă Actualitate Facebook va lua măsuri împotriva propagandei anti-vaccin

Facebook va lua măsuri împotriva propagandei anti-vaccin

-

Facebook nu va mai aproba campanii publicitare care dezinformează cu privire la efectele vaccinurilor. Compania spune că a venit vremea să pună capăt ,,farselor cu vaccinuri” de pe platformă, potrivit unui comunicat făcut public joi, informează The Guardian, potrivit Hotnews.
Facebook va controla numărul de oameni la care vor ajunge informații despre grupuri și pagini care fac propagandă anti-vaccin prin eliminarea opțiunii de sugestii din bara de căutare și prin eliminarea grupurilor de acest tip din recomandările de grup la care persoanele se pot alătura.
Anunțul companiei a fost făcut după ce Facebook s-a confruntat cu mai multe critici care au vizat modul în care platforma socială amplifică fenomenul anti-vaccinare și finanțează mișcarea anti-vaccinuri.

Pentru implementarea noii politici de funcționare a recomandărilor, Facebook se va baza pe informațiile transmise de Organizația Mondială a Sănătății și Centrul pentru Controlul și Prevenția Bolilor din SUA.
Schimbarea de politică va afecta și platforma Instagram. Dezinformarea cu privire la vaccinuri va fi exclusă din paginile recomandate de algoritmii folosiți de companie.

Alte platforme au acționat mult mai rapid decât Facebook în efortul de a contracara campaniile de dezinformare. Pintrest, o rețea socială populară cu precădere în rândul femeilor, a interzis explicit în 2017 ,,promovarea falselor tratamente pentru boli terminale sau cronice și sfaturi anti-vaccin”.

ȘTIRI VIDEO GdS

Sindicaliştii din Dolj solicită o simulare a reducerii numărului de ore în şcoli

Reducerea numărului de ore pentru elevii din clasele primare şi gimnaziale, dar şi de la liceu este un subiect de actualitate pentru învăţământul preuniversitar, după ce senatorii au adoptat un proiect de lege în acest sens

Cum îţi poţi schimba legal furnizorul de energie

Este nevoie de 21 de zile pentru ca un consumator casnic să treacă de la un furnizor la altul de energie. Iată ce „capcane“ puteţi întâmpina în procesul de mutare către alt furnizor de electricitate.

Încă un pieton lovit de maşină pe bulevardul Ştirbei Vodă

Un pieton, de 67 de ani, a fost accidentat de un autoturism joi, pe o trecere de pietoni de pe bulevardul Ştirbei Vodă. În ultima perioadă, în acea zonă au fost răniţi mai mulţi pietoni.