14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateExplicația ministrului Justiției pentru scrisoarea anti-Kovesi trimisă Financial Times

Explicația ministrului Justiției pentru scrisoarea anti-Kovesi trimisă Financial Times

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat pentru HotNews.ro că scrisoarea transmisă publicației Financial Times în care arată că Laura Codruța Kovesi nu ar trebui numită în funcția de procuror european a fost trimisă în numele Guvernului.
„Este o scrisoare oficială, redactată și trimisă în numele Guvernului României”, a răspuns Tudorel Toader, întrebat de HotNews.ro despre scrisoarea trimisă cunoscutei publicații financiare Financial Times.
Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a trimis o scrisoare cunoscutei publicații financiare Financial Times în care spune că ”nu are nimic personal împotriva Laurei Codruța Kovesi”, dar ea nu ar trebui numită în funcția de procuror european. Materialul este intitulat ”Coerciția folosită în campania anticorupție românească”.
”Nu am nimic personal contra Laurei Codruța Kovesi, unul dintre cei trei candidați la poziția de procuror-șef în noua instituție a Procurorului European. Dar, din toate dovezile pe care le-am văzut – de la judecători, procurori și alte surse credibile – ea nu ar trebui numită în această poziție de o importanță vitală”, scrie Toader în Financial Times.
Mesajul ministrului Jusției vine în condițiile în care astăzi, la Bruxelles, are loc Conferința președinților, formată din președintele Parlamentului European și liderii grupurilor politice, care vor atabili echipa de negociere cu Consiliul UE pentru desemnarea viitorului procuror-șef european, post pentru care candidează Laura Codruța Kovesi. Tot astăzi, Kovesi este chemată la audieri la secția de anchetare a magistraților în dosarul în care este urmărită penal după un denunț al lui Sebastian Ghiță.
”Doamna Kovesi nu a fost demisă anul trecut pentru că agenția anti-corupție pe care o conducea, DNA, viza politicieni corupți. Ea a fost demisă pentru că DNA încălca legea. Curtea noastră constituțională a spus acest lucru. Strategia de anchetare a doamnei Kovesi se baza pe coerciție”, susține Toader.
În 28 februarie, Financial Times a publicat un editorial semnat de Consiliul Editorial și intitulat „Femeia potrivită pentru postul de procuror-șef al Europei”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS