Acasă Actualitate Cinci medici ai Spitalului Judeţean Neamţ au fost reţinuţi pentru 24 de...

Cinci medici ai Spitalului Judeţean Neamţ au fost reţinuţi pentru 24 de ore

-

Cinci medici ai Spitalului Judeţean Neamţ, care lucrau pe Secţia Ortopedie, au fost reţinuţi, marţi seară, fiind acuzaţi de fapte de corupţie. Acţiunea a fost organizată de Direcţia Generală Anticorupţie (DGA), sub coordonarea unui procuror de la Parchetul Tribunalului Neamţ, potrivit digi24.

Cinci medici de la Secţia Ortopedie a Spitalului Judeţean Neamţ au fost reţinuţi, marţi seară, pentru 24 de ore, au declara surse neoficiale apropiate anchetei, citate de vestea.net.

Neoficial, se vorbeste despre emiterea de certificate false folosite la pensionarea anticipată.

Directorul Spitalului Judeţean Neamţ, dr. Codruţ Munteanu a declarat că „este o situaţie de criză extremă”.

„Este o situaţie de criză extremă, nemaiîntâlnită! Cu doar 2 medici nu putem funcţiona pe această secţie, cu tot cu gărzi. Este imposibil. Sincer, acum am o grămadă de ipoteze în cap, după această veste (NR – reţinerea celor 5 medici), din punct de vedere organizatoric. De la o minune cu care să salvăm mâine situaţia, cu găsirea unor medici disponibili, până la scenariul cel mai negru, cu închiderea temporară a Secţiei. Dar nici închiderea nu e o soluţie uşor de aplicat. Dincolo de problemele de contract cu Casa, Ortopedia e o secţie importantă, cu legătură şi pe cazuistica UPU”, a declarat dr. Codruţ Munteanu, pentru vestea.net.

Surse oficiale au precizat, pentru News.ro, că acţiunea a fost organizată de către DGA, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul Tribunalului Neamţ.

ȘTIRI VIDEO GdS

România U15 se duelează cu Cipru în ultimele jocuri ale anului

Naţionala României U15 va disputa în perioada 19-21 noiembrie două jocuri amicale în compania selecționatei Ciprului, la Centrul Național de Fotbal Buftea....