Acasă Actualitate Prognoza meteo în următoarele trei zile

Prognoza meteo în următoarele trei zile

-

Administraţia Naţională de Meteorologie a anuţat că, astăzi, vremea va deveni caldă în toate regiunile, iar valorile termice vor creşte semnificativ faţă de intervalul anterior. Cerul va avea înnorări temporare în vestul, centrul şi nordul ţării şi doar la începutul zilei vor fi posibile fulguieli în nordul Carpaţilor Orientali şi precipitaţii slabe, predominant ploi în Maramureş. În restul teritoriului, cerul va fi variabil spre mai mult senin. Vântul va avea intensificări temporare la munte, cu viteze mai mari pe creste, iar în rest va sufla slab şi moderat, izolat cu intensificări în nord-vest şi sud-est. Temperaturile maxime se vor încadra de la 8…10 grade în estul Transilvaniei şi pe litoral, până în jurul a 18 grade, local în Banat şi Oltenia. Dimineaţa, în zonele joase de relief, vor fi condiţii de ceaţă. Vântul va avea intensificări temporare la munte, cu viteze mai mari pe creste, mai ales ale Carpaţilor Orientali şi ale Munţilor Apuseni, unde în a doua parte a intervalului se vor depăşi 70…90 km/h, iar în rest va sufla slab şi moderat, izolat cu intensificări în nord-vest şi sud-est.

Marţi, vremea va fi în continuare caldă pentru această dată, deşi în vestul, centrul şi nordul teritoriului temperatura aerului va marca o scădere uşoară. Cerul va avea înnorări temporare; în cursul zilei va ploua slab, pe arii restrânse în vest, centru şi nord, iar noaptea, local în sud, nord şi nord-vest, exceptând zona Maramureşului, unde vor fi şi lapoviţe sau ninsori. La munte, pe spaţii mici se vor semnala precipitaţii mixte. Vântul va avea intensificări temporare în zona montană, cu viteze mai mari pe creste, dar local şi la cote mai reduse, ziua şi în restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 7…9 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi până în jurul a 18 grade, local în Muntenia, vestul Dobrogei şi extremitatea de sud a Moldovei, iar cele minime vor fi cuprinse între -4 şi 7 grade. Dimineaţa, izolat, vor fi condiţii de ceaţă..

Miercuri, valorile termice, deşi în scădere uşoară faţă de intervalul anterior, vor caracteriza în continuare o vreme mai caldă decât în mod obişnuit pentru această dată. Cerul va fi variabil, cu înnorări mai ales ziua în nordul, centrul şi estul ţării, unde local va ploua slab. În zona de munte, îndeosebi în Carpaţii Orientali, pe arii restrânse vor fi precipitaţii mixte. Vântul va avea intensificări la munte, mai ales pe creste, dar izolat şi la cote mai reduse şi în restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 6…7 grade în depresiuni şi 16…18 grade în regiunile sudice, iar cele minime vor fi cuprinse între -4 şi 7 grade, mai coborâte în depresiuni, spre -8 grade. Dimineaţa şi noaptea, în zonele joase vor fi condiţii de ceaţă.

ȘTIRI VIDEO GdS