15.3 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePremierul Dăncilă explică OUG 114 în Parlament

Premierul Dăncilă explică OUG 114 în Parlament

Premierul Viorica Dăncilă este invitată, luni, în plenul Camerei Deputaţilor, la “Ora prim ministrului”, la dezbaterea “Opriţi Ordonanţa Lăcomiei, Ordonanţa care bagă România în faliment”. Dezbaterea a fost solicitată de PNL şi aprobată de Biroul permanent al Camerei.

Ordonanţa de urgenţă 114/2018 a fost înregistrată la Senat, iar termenul de dezbatere şi adoptare a expirat vineri, actul normativ nefiind înscris pe ordinea de zi a plenului Senatului, în lipsa unui raport al Comisiei de buget-finanţe, notează Agerpres.

Conducerea Senatului urmează să anunţe în plen depăşirea termenului şi adoptarea tacită a Ordonanţei, după care actul normativ poate fi trimis pentru dezbatere Camerei Deputaţilor, care este for decizional în acest caz.

Potrivit unor surse parlamentare, în urma unor discuţii, care erau programate în această săptămână, ale premierului şi ale ministrului de Finanţe cu reprezentanţi din sistemul bancar, energie şi comunicaţii, Viorica Dăncilă ar putea anunţa, luni, în plenul Camerei Deputaţilor, la Ora prim-ministrului, eventuale modificări la OUG 114/2018.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS