Acasă Actualitate Dosarul Elenei Udrea şi al lui Dan Andronic, înapoi la DNA

Dosarul Elenei Udrea şi al lui Dan Andronic, înapoi la DNA

-

Dosarul în care Elena Udrea și Dan Andonic sunt acuzați de trafic de influență, spălare de bani și mărturie mincinoasă se întoarce la DNA.
Au cerut-o chiar procurorii parchetului anticorupție, după ce Instanța Supremă a exclus mai multe probe din dosar.
Anunţul vine după ce, în urmă cu trei săptămâni, ÎCCJ a admis contestațiile jurnalistului Dan Andronic în dosarul în care acționarul majoritar al cotidianului Evenimentul Zilei este trimis în judecată alături de fostul ministrul Elena Udrea.
Acum, procurorii DNA trebuie să investigheze dacă în absența acelor probe, ancheta poate fi susținută și retrimisă în fața magistraților.
În acest dosar, Elena Udrea e suspectată de trafic de influență și spălare de bani. Este vorba despre o presupusă mită de 5 milioane de dolari pe care ar fi încasat-o de la un om de afaceri pentru intermedierea unor contracte.
Andronic este suspectat de mărturie mincinoasă, după ce a fost audiat în legătură cu cazul în care este acuzată Udrea.

ȘTIRI VIDEO GdS

Soţ şi soţie, după gratii pentru evaziune fiscală

Poliţiştii doljeni au dus la Penitenciarul Craiova doi craioveni, soţi şi soţie, condamnaţi definitiv la câte cinci ani şi jumătate de închisoare...

Primar condamnat pentru fraudarea fondurilor UE

Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au hotărât să-l condamne cu suspendare pe primarul comunei mehedinţene Devesel. În acelaşi dosar a fost condamnat, tot cu suspendare, şi şoferul primăriei. Cei doi inculpaţi au fost acuzaţi de fraudarea fondurilor APIA cu aproape un milion de lei.

Cum pot evita firmele să intre în vizorul Fiscului

„Riscul de evaziune“ este un indicator pe care îl calculează ANAF pentru toate firmele. Cu cât o firmă are riscul de evaziune mai mare, cu atât creşte probabilitatea de a fi verificată de Fisc. Iată care sunt paşii de urmat pentru a evita un control fiscal iminent.