22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateZiua mondială privind protecţia sănătăţii urechii şi auzului

Ziua mondială privind protecţia sănătăţii urechii şi auzului

Ziua mondială privind protecţia sănătăţii urechii şi auzului se marchează, anual la 3 martie, şi urmăreşte creşterea gradului de conştientizare cu privire la importanţa auzului şi prevenirea diagnosticării târzii a deficienţelor de auz. Această dată a fost stabilită cu prilejul primei Conferinţe internaţionale privind prevenirea deprecierii auzului şi restabilirea acestuia, care a avut loc în 2007 la Beijing, în China, informează Agerpres.

În fiecare an, Ziua mondială privind protecţia sănătăţii urechii şi auzului abordează o temă şi activităţi specifice, stabilite de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi partenerii săi. Potrivit site-ului www.who.int, tema din acest an este – ”Check your hearing!” (”Verificaţi-vă auzul! ”). Prevenirea, screening-ul pentru identificarea timpurie, reabilitarea auzului cu ajutorul dispozitivelor auditive, subtitrările şi limbajul semnelor în educaţie se numără printre strategiile care pot diminua pierderea auzului şi consecinţele acesteia.

Cu prilejul acestei zile, la sediul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) se organizează o serie de activităţi, care includ lansarea unor rapoarte privind noile estimări (OMS) ale numărului de persoane expuse riscului de pierdere a auzului, precum şi publicarea de broşuri, afişe şi infografice cu tema zilei. OMS a identificat necesitatea ca statele membre ale organizaţiei să elaboreze o serie de planuri şi programe de integrare, prevenire şi gestionare privind pierderea auzului, în sistemul de asistenţă medicală primară.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS