10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVeneția impune o taxă de intrare în oraș pentru turiștii care fac vizite de o zi

Veneția impune o taxă de intrare în oraș pentru turiștii care fac vizite de o zi

Începând cu luna mai, milioane de turiști vor fi nevoiți să plătească o taxă de intrare în faimosul oraș-lagună al Italiei- Veneția. Valoarea taxei de intrare se va dubla în 2020 și va fi folosită pentru a păstra insulele curate, informează DW, citat de Hotnews.

Anual, aproximativ 25 de milioane de vizitatori trec pragul Veneției. Aproximativ 14 milioane dintre aceștia petrec o singură zi în oraș și, de cele mai multe ori, aceștia în aduc propriile coșuri de picnic. Deoarece astfel de vizite de o zi nu aduc beneficii restaurantelor și barurilor locale, iar costul curățării spațiilor publice crește cu fiecare an, consiliul orașului a decis să adopte o taxă de intrare în Veneția.

Începând cu luna mai, turiștii de o zi vor fi nevoiți să plătească 3 euro. În 2020 taxa se va dubla. Planurile autorităților includ varierea taxei în funcție de numărul de vizitatori aflați în oraș la momentul respectiv. ,,Această inițiativă este unică în lume, este prima dată când cineva a îndrăznit să facă ceva atât de important pentru a ajuta în administrarea unui oraș”, susține primarul Luigi Brugnaro.
Exceptați de la plata taxei vor fi mai multe categorii de turiști, printre care și cei care sunt cazați la un hotel, copiii sub 6 ani, persoanele care trăiesc, lucrează sau studiază în Veneția și rudele acestora. Amenda pentru neplata taxei va avea valoarea de 450 de euro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS