11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSomalia: Cinci morţi şi 25 de răniţi într-un atentat cu maşină capcană revendicat de al - Shabaab

Somalia: Cinci morţi şi 25 de răniţi într-un atentat cu maşină capcană revendicat de al – Shabaab

Cel puţin cinci persoane au fost ucise şi 25 rănite joi în explozia unei maşini capcană din apropierea unui mare hotel din centrul capitalei Mogadiscio, potrivit informaţiilor furnizate AFP de echipele de salvare somaleze, citate de Agerpres.

Islamiştii al-Shabaab au revendicat atentatul, cel mai recent dintr-o lungă serie de atacuri organizate de membrii acestei grupări care are legături cu Al-Qaida.

Echipele noastre de salvare au găsit cinci cadavre şi 25 de răniţi, dar acesta nu este bilanţul final”, a declarat pentru AFP Abdukadir Abdirahman, director al serviciului de ambulanţe Aamin. Acesta a precizat că echipele sale continuă activităţile de salvare.

O explozie foarte puternică a unei maşini capcană s-a produs pe strada Maka Al-Mukarama, distrugând mai multe magazine şi vehicule, a declarat poliţistul Mohamed Farah.

Conform informaţiilor furnizate de martori, atentatul produs pe una dintre cele mai active străzi ale capitalei somaleze a avut loc în momentul lăsării serii, când strada era plină de oameni care se relaxau după o zi de muncă. Martorii au afirmat, de asemenea, că s-au auzit şi împuşcături. O a doua explozie s-a produs în aceeaşi zonă, câteva minute mai târziu, dar nu se cunoaşte încă originea acesteia.

Autorii atentatului au vizat uciderea unor oficiali care locuiesc în hotelul Maka Al-Mukarama, conform informaţiilor furnizate de comunicatul organizaţiei islamiste. „A avut loc un atentat sinucigaş urmat de împuşcături, în care luptătorii mujahedini au ţintit comandanţi şi responsabili ai guvernului somalez care locuiesc în hotel”, se afirmă în comunicatul publicat pe un site internet pro-al-Shabaab.

Luptătorii grupării al-Shabaab au fost alungaţi din capitală în 2011 şi, ulterior, treptat, din restul oraşelor importante ale Somaliei de către trupele Uniunii Africane. Cu toate acestea, ele continuă să controleze teritorii întinse în mediul rural.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS