Procurorii CSM au decis, vineri, să sesizeze Inspecția Judiciară pentru a efectua un control la Secția de anchetare a magistraților deoarece, au spus aceștia în ședință, au avut loc scurgeri de informații în presă, au precizat, pentru Mediafax, surse din cadrul Consiliului.
Procurorii CSM s-au întrunit, vineri, într-o ședință de urgență, pentru a adopta o poziție privind modul de comunicare al șefului Secției de Infracţiunilor din Justiţie, Gheorghe Stan, în contextul prevederilor Legii 544/2001 privind liberul acces la informații publice.
„Pornind de la aceste declarații de ieri ale șefului structurii specializate, având în vedere că în mod repetat, chiar ultima dată, în cursul acestei dimineți, am văzut în presă, pe una dintre publicații că au apărut tot felul de informații, chiar denunțul în formă copiată dintr-un dosar penal, faptul că în ultimele săptămâni și luni, în mod repetat, apar scrugeri de informații, apar declarații ale unor părți în presă, apar declarații ale unor martori în presă, apreciez stimați colegi se impune efectuarea unor verificări de Inspecția Judiciară la PÎCCJ cu privire la modul prin care se comunică, modul de comunicare publică de către Secția specială și modul de gestionare a acestor scurgeri de informații”, a declarat Cristian Ban, procuror CSM, la ședința de vineri, înainte de deliberări.

Totodată, la rândul său, procurorul Tatiana Toader a spus că ar trebui fixate obiective pentru controlul pe care îl vor solicita Inspecției Judiciare: „În cadrul deliberărilor, ar trebui să ne fixăm aceste obiective ale controlului pe care intenționăm să-l transmitem, să-l solicităm IJ. Să circumscriem perioada supusă controlului de la înființarea Secției de investigare până astăzi, la data Secției. Să ne stabilim obiectivele generale și specifice acestui control”.

Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.