Acasă Actualitate Nouă migranţi îngheţaţi în camionul frigorific al unui român, în Franţa, au...

Nouă migranţi îngheţaţi în camionul frigorific al unui român, în Franţa, au chemat poliţia să îi salveze

-

Nouă migranţi îngheţaţi în camionul frigorific al unui român, în Franţa, au chemat poliţia să îi salveze. Opt bărbaţi şi o femeie au fost la un pas de moarte, scrie observator.tv.

Nouă imigranți de origine eritreană au fost găsiți ascunși într-un camion frigorific interceptat de poliție luni dimineața, pe bulevardul de la Concyr, în vecinătatea La Source, din Orleans. Erau îngheţaţi de frig, în pericol de hipotermie.

Potrivit prefecturii Loiret, citată de larep.fr, este vorba despre opt bărbați și o femeie care au alertat poliţia, „pentru că au avut dificultăți de respirație“. „Pompierii au mers acolo, dar cei nouă nu erau răniți“, a spus prefectura, într-un comunicat. Apelul de salvare a fost inițial localizat în timp ce vehiculul, care e înmatriculat în România, dar transportă marfa unei companii spaniole, se afla în trafic. În oraşul Orleans, care era destinația sa finală, a fost interceptat de poliție.

Șoferul român care conducea camionul a fost audiat de Poliția de Frontieră. „Investigațiile au arătat că cele nouă persoane s-au urcat pe ascuns în camion, în timpul unei opriri în Belgia“, spune procurorul din Orleans, Nicolas Bessone. Ei au crezut că TIR-ul mergea la Calais și că de acolo ar putea merge în Marea Britanie, dar camionul, care plecase din Suedia, mergea la Orleans.

Șoferul a fost lăsat liber luni după-amiază, fără nicio pedeapsă.

ȘTIRI VIDEO GdS